Τετράχρονος χρησιμοποιεί τη Siri και σώζει τη μητέρα του

Techblog.gr

Ένας τετράχρονος στην Ουαλία φαίνεται πως έσωσε τη μητέρα του χρησιμοποιώντας τη ψηφιακή βοηθό της Apple, την Siri. H έγκυος γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και ο μικρός γιος της κάλεσε σε βοήθεια μέσω της ψηφιακής βοηθού.

Ο λόγος για το μικρό Beau Austin ο οποίος βρήκε αναίσθητη τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους λόγω παρενεργειών από φάρμακα που έπαιρνε η ίδια. Το παιδί, που είχε συνηθίσει να μιλά σε βοηθούς όπως η Alexa

και η Siri, πήρε το iPhone της μητέρας του και έκανε κλήση επείγουσας ανάγκης μέσω της Siri η οποία σύνδεσε τον Austin με κάποιον στο τηλεφωνικό κέντρο.

Αναφορές από το BBC δείχνουν ότι το παιδί κατάφερε να επικοινωνήσει με τη γραμμή επείγουσας ανάγκης και ευτυχώς η μητέρα του συνήλθε ώστε να μπορέσει να ενημερώσει για την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού μέχρι να λιποθυμήσει ξανά. Ύστερα, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου έλεγε υποδείξεις στον τετράχρονο ώστε να προσπαθήσει να συνεφέρει τη μητέρα του μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν άμεσα στο σπίτι του μικρού και η μητέρα του βρέθηκε γρήγορα εκτός κινδύνου. Η περήφανη μητέρα δήλωσε πως ήταν απίστευτο αυτό που έκανε ο γιος της και πως η ίδια δεν ήξερε ότι η Siri είχε αυτή τη δυνατότητα με τον μικρό Austin να προσθέτει ότι είδε αυτή τη λειτουργία στην τηλεόραση.

Η επιβράβευση του μικρού για την καλή πράξη που είχε κάνει ήταν η επίσκεψη της μασκότ του ασθενοφόρου στο σχολείο του όπου και του έδωσαν ένα πιστοποιητικό και μια τσάντα γεμάτη καλούδια.

Η Apple συνεχώς εμπλουτίζει τα προϊόντα της με υπηρεσίες που αφορούν στην γρήγορη και άμεση επικοινωνία με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όπως για παράδειγμα το Apple Watch 4 που έχει τη δυνατότητα να καλέσει σε βοήθεια σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι ο ιδιοκτήτης έπεσε ή λιποθύμησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα