iOS 8, 9 features που «αντέγραψε» από το Android και άλλους

22:46 4/6/2014 - Πηγή: TechBlog

To iOS 8 παρουσιάστηκε πριν από 2 μόλις ημέρες κατά την διάρκεια του WWDC 2014 στο San Francisco. Είδαμε όλα τα καινούρια features που είχε να μας δείξει η Apple στο νέο λειτουργικό της σύστημα για iPhones και iPads αλλά μάλλον κάποια από αυτά κάτι μας θύμιζαν και κάπου τα είχαμε ξαναδεί, σε Android, apps και υπηρεσίες

όπως Dropbox και WhatsApp.

Τα χαρακτηριστικά που κάπου τα έχουμε ξαναδεί είναι εννέα στον αριθμό:

Το Spotlight το οποίο βελτιώθηκε αρκετά και μεταξύ άλλων επιτρέπει και το search στο ίντερνετ. Όμως το Android της Google έχει το ίδιο feature εδώ και καιρό.

Το νέο πληκτρολόγιο στο επόμενο iPhone θα έχει ένα feature που ονομάζεται QuickType και το οποίο μπορεί να προβλέψει τη λέξη που θέλεις να γράψεις. Δηλαδή κάτι σαν αυτό που εδώ και χρόνια έχουν τα Android και BlackBerry κινητά.

Μιας και μιλάμε για πληκτρολόγιο, το iOS 8 θα επιτρέπει επιτέλους να εγκαταστήσετε third-party keyboards. Αυτό σημαίνει ότι πληκτρολόγια όπως SwiftKey και Swype θα μπορούν πολύ σύντομα να εγκατασταθούν σε iPhones και iPads. Το Android επέτρεπε πάντα την εγκατάσταση third-party πληκτρολογίων.

Η Siri αναβαθμίστηκε επίσης και πλέον ενεργοποιείται μέσω της φωνής λέγοντας απλά τη φράση «Hey, Siri» και χωρίς να αγγίζετε την οθόνη του κινητού. Αυτό φυσικά μας θυμίζει το «OK, Google».

Όλες οι φωτογραφίες του iPhone συγχρονίζονται στο iCloud. Τα Android κινητά το κάνουν αυτόματα μέσω του Google+ photos και σε αντίθεση με την Apple, η Google σου δίνει απεριόριστο storage για τις φωτογραφίες σου.

Το iOS 8 θα επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να καθορίζουν τα widgets στο notification center πράγμα το οποίο το Android το επιτρέπει πολύ καιρό.

iCloud Drive, η νέα υπηρεσία file sharing για Macs, iPhone, iPads, ακόμα και Windows PC, επιτρέπει να εργαστείτε πάνω σε οποιοδήποτε αρχείο (εικόνες, PDF, έγγραφα απευθείας από το iCloud) με όποια συσκευή και να χρησιμοποιείτε. Φυσικά και μας θυμίζει το Dropbox και Google Drive.

Το ανανεωμένο iMessage θα επιτρέπει την αποστολή ηχητικών μηνυμάτων και video απευθείας μέσα από την εφαρμογή ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετά κάποιο καιρό συγκεκριμένα μηνύματα να διαγράφονται αυτόματα, βλέπε WhatsApp και Snapchat.

Τέλος, το App Store θα σας επιτρέπει να βλέπετε video demos των apps πριν πατήσετε download. Το Google Play store για Android apps έδειχνε πάντα video demos.

Keywords
Τυχαία Θέματα