Windows Phone 8.1, Νέα screenshots από το SDK

Πρόσφατα η Microsoft έδωσε την δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό προγραμματιστών να δοκιμάσουν το SDK (Software Developer Kit) της νέας έκδοσης των Windows Phone 8.1, το οποίο χρησιμοποιείται για ανάπτυξη εφαρμογών της πλατφόρμας. Χάρη σε αυτό βγήκαν στην δημοσιότητα νέα screenshots της πολυαναμενόμενης

έκδοσης οι οποίες μαρτυρούν νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Αρχικά, η νέα έκδοση του λογισμικού δίνει την δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών στην κάρτα SD καθώς και την επιλογή προκαθορισμένης εφαρμογής για τα μηνύματα. Επιπλέον, παρέχει υποστήριξη VPN αλλά και την δυνατότητα ενημέρωσης για το ποσοστό μπαταρίας που καταναλώθηκε από την κάθε εφαρμογή.

Κάποιες εφαρμογές έχουν αντικατασταθεί, ή τουλάχιστον μετονομαστεί, σε Xbox Music και Video, ενώ το SkyDrive μετονομάστηκε πλέον σε OneDrive λόγω των ενστάσεων για πνευματικά δικαιώματα που ασκήθηκαν εναντίων της Microsoft. Φήμες αναφέρουν επίσης ότι η νέα έκδοση 8.1 θα μπορεί να υποστηρίξει Cloud Login, αν και αυτό φαντάζει μάλλον απίθανο.

Η προσθήκη που έχει κινήσει το ενδιαφέρον όλων είναι η δυνατότητα διατήρησης ανοιχτών εφαρμογών στο προσκήνιο, καθώς το Back key δεν θα κλείνει πλέον τις εφαρμογές, λειτουργώντας ακριβώς όπως το iOS και το Android.

Αναμονή λοιπόν μέχρι τον Απρίλιο, όπου η Microsoft θα αποκαλύψει και επίσημα το Windows Phone 8.1 στο συνέδριο προγραμματιστών BUILD, αναμένοντας την διάθεση του λίγο καιρό αργότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα