Google, Πιέζει τους κατασκευαστές για νεότερες εκδόσεις Android;

Από τη στιγμή που ο Sundar Pichai ανέλαβε επικεφαλής του Android, η Google προσπαθεί να ασκήσει ακόμα περισσότερο έλεγχο στο οικοσύστημα του Android. Ο έλεγχος αυτός φτάνει σε σημείο, σύμφωνα με φήμες, να έχει συνάψει με τη Samsung συμφωνία για να προσφέρει μια πιο έντονη Google

εμπειρία μέσω του TouchWiz, να είναι πιο κοντά εμφανισιακά και λειτουργικά στην εμπειρία που προσφέρει η Google.

Επιπλέον, υπάρχει η φήμη πως η Google πιέζει τους κατασκευαστές smartphone για την ενσωμάτωση της τελευταίας έκδοσης του Android σε κάθε νέα συσκευή. Η φήμη αυτή ήρθε στο φως μέσα από ένα έγγραφο με το οποίο η Google ενημερώνει τους κατασκευαστές πως για να κυκλοφορήσουν μια συσκευή με Google Mobile Services (GMS), οι οποίες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τα Google Apps και Google Play, θα πρέπει να υπάρχει εξ” αρχής εγκατεστημένη η τελευταία έκδοση του Android.

Στην περίπτωση που η φημολογία αυτή αποδειχθεί αληθινή, τότε η Google στην ουσία «σκοτώνει» όλες τις εκδόσεις μέχρι και την 4.1 στις αρχές Φεβρουαρίου, μιας και όποια συσκευή σχεδιαζόταν να κυκλοφορήσει με Android 4.1 ή με κάποια άλλη προγενέστερη, πλέον δε θα πληροί τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη Google Apps και Google Play.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια φήμη, κάθε προηγούμενη έκδοση Android έχει μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια που μπορεί να χρησιμοποιεί τα Google Mobile Services, και συγκεκριμένα είναι 9 μήνες μετά την κυκλοφορία της επόμενης Android έκδοσης. Όπως παρατηρούμε και στον πίνακα που ακολουθεί, μιας και η έκδοση Android 4.4 κυκλοφόρησε 31 Οκτωβρίου 2013, 9 μήνες μετά στις 31 Ιουλίου 2014 κλείνει το «παράθυρο» για την έκδοση Android 4.3.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία και σε συνδυασμό με την προϋπόθεση να αναβαθμιστεί η συσκευή στην τελευταία έκδοση μέσα στους 18 μήνες από την ημερομηνία κυκλοφορίας της, φαίνεται πως πολύ πιθανόν να αλλάξει η κατάσταση με τον κατακερματισμό (fragmentation) του Android, και μένει να διαπιστώσουμε πως θα διαμορφωθεί το Android από εδώ και πέρα, εφόσον οι φήμες επαληθευτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα