Windows 8.1 Update 1

10:12 4/2/2014 - Πηγή: TechBlog

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα επίσημα διαθέσιμη η αναβάθμιση των Windows 8.1 (update 1), όμως εδώ και μερικές ώρες βρίσκεται σε αρκετά sharing sites. Από τα πρώτα screenshots που έχουν κάνει την εμφάνιση τους, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε ότι η Microsoft κάνει προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό λειτουργικό σύστημα

όσον αφορά την εμπειρία χρήσης με ποντίκι και πληκτρολόγιο (αντί της οθόνης αφής).

Αυτό που τραβάει πρώτο το ενδιαφέρον μας στην νέα έκδοση είναι η νέα μπάρα που ενσωματώνεται στο πάνω μέρος όλων των ειδικά σχεδιασμένων εφαρμογών για Windows 8. Εκεί, μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε, ελαχιστοποιήσουμε ή ακόμα και να «κουμπώσουμε» εφαρμογές την μία δίπλα στην άλλη, απλά χρησιμοποιώντας το ποντίκι μας.

Παρόμοιες λειτουργίες συναντάμε επίσης και στην έναρξη, όπου κάνοντας κλικ σε ένα εικονίδιο εμφανίζεται ένα νέο μενού με επιλογές όπως αλλαγή μεγέθους, ξεκαρφίτσωμα από την έναρξη κ.α.. Ακόμα, στο πάνω μέρος της οθόνης έχουν ενσωματωθεί δύο νέα κουμπιά, ένα για αναζήτηση και ένα για τις λειτουργίες της επανεκκίνησης, απενεργοποίησης κλπ.

Τέλος, έχει προστεθεί και μία καινούρια επιλογή στην οθόνη Desktop, η οποία μας επιτρέπει να εμφανίσουμε εφαρμογές από το Windows Store στο taskbar.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, μαζί με κάποιες ακόμα μικρές αλλαγές αποτελούν τα πρώτα χαρακτηριστικά της νέα έκδοσης των Windows. Λίγο υπομονή μέχρι τις 11 Μαρτίου που όπως έχει ανακοινωθεί από την Microsoft θα βγει επίσημα το update!

Keywords
Τυχαία Θέματα