Samsung, $8 δις μείωση της αποτίμησης της στο χρηματιστήριο, φόβοι για τέλμα ανάπτυξης

22:27 2/1/2014 - Πηγή: TechBlog

Μπορεί η Samsung να θεωρείται από πολλούς κορυφαίος Android κατασκευαστής, αλλά η Samsung όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε μία αύξηση του μεγέθους της στο τομέα κινητών συσκευών, που σύμφωνα με τους αναλυτές φαίνεται να έχει φτάσει σε τέλμα. Αυτό δείχνει και η πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρία στις αγορές με την Samsung να χάνει 4.6% της αποτίμησης της, κάτι

που αντιστοιχεί σε 8 δις δολάρια ΗΠΑ.

Το τέλμα ήρθε καθώς πλέον δεν έχει πρόσβαση σε πελάτες που αγοράζουν premium προϊόντα λόγω του ανταγωνισμού από άλλες εταιρείες, τόσο στον ποιοτικό τομέα, όσο και τιμολογιακά.
Τα προϊόντα που αγοράζει η συγκεκριμένη μερίδα πελατών, είναι που φέρνουν και τα περισσότερα κέρδη στην εταιρεία, με την ομάδα αυτή να έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού, και αυτό ενδεχομένως να σημαίνει μείωση στα κέρδη της εταιρείας.

Επιπλέον, κινητά όπως της σειράς Nexus και τα νέα Mono X και Moto G της Motorola προσφέρουν περισσότερο «value for money» από τα περισσότερα κινητά της Samsung, πιέζοντας περαιτέρω τις πωλήσεις των προϊόντων της εταιρeίας, κάνοντας μερικούς να ανησυχούν για τις επενδύσεις τους στην Κορεάτικη εταιρεία.

Παρόλα τα άσχημα νέα, το πρώτο τρίμηνο για το 2014 αναμένεται παραγωγικό, με 4 νέα tablets να αναμένουμε για παρουσίαση, μία νέα ναυαρχίδα για τη σειρά Galaxy S και μία φθηνότερη έκδοση του Galaxy Note 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα