Microsoft, Κατέθεσε πατέντα για Quiet Time

Η Microsoft κατέθεσε μία νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας με την ονομασία «Quiet Time». Πρόκειται για μία υπηρεσία, η οποία ενεργοποιεί ένα χρονικό διάστημα σίγασης σε συσκευές που ελέγχει, και έχει την ονομασία «Quiet Time». Με το Quiet Time θα μπορούσε, μέσω μίας συσκευής ελέγχου, να αποτραπεί η λειτουργία ενός συνδεδεμένου σε αυτή κινητού για παράδειγμα από τις 11 το βράδυ έως στις 7 το πρωί, η χρήση του πίσω από το τιμόνι ή η λειτουργία του σε δημόσιους χώρους.

Επιπλέον,

το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να αποτρέψει το κινητό ενός έφηβου ή μίας έφηβης να λαμβάνει ή να πραγματοποιεί κλήσεις μέσα σε αυτό το διάστημα ή σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ή ακόμα και όταν ο κάτοχος του κινητού βρίσκεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο και οδηγεί. Στην χρονική περίοδο «Quiet Time» θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κλήσεις για παράδειγμα μόνο στα κινητά του πατέρα ή της μητέρας ή προς κάποιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η συγκεκριμένη λειτουργία επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κινηματογράφους, βιβλιοθήκες ή επιχειρήσεις, ώστε το κινητό των χρηστών που βρίσκονται σε τέτοιες τοποθεσίες να απενεργοποιεί βασικές λειτουργίες του, όπως για παράδειγμα να απενεργοποιεί το ηχείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα