Microsoft, εξαφανίζει το brand Nokia και το «Phone» από το Windows Phone

Από τη στιγμή που η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia αναρωτιόμασταν τι θα γίνει με το brand της Nokia και τι θα αποφασίσει να κάνει με αυτό. Τελικά φαίνεται ότι αποφάσισε και αυτό που θα κάνει είναι να το αφαιρέσει. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα Nokia Lumia 830 και Nokia

Lumia 730 στα οποία διατηρεί ακόμη το brand.

Οι πληροφορίες λένε όμως ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες συσκευές που θα «κουβαλάνε» την ονομασία της Nokia. Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε εκ των έσω, από την περίοδο των γιορτών και στην καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί τότε, η ονομασία Nokia θα εξαφανιστεί. Ωστόσο, δεν θα συμβεί το ίδιο με το brand Lumia το οποίο θα παραμείνει ως έχει. Οπότε πολύ πιθανό να δούμε τα νέα κινητά να ονομάζονται Microsoft Lumia ή σκέτο Lumia.

Μαζί με το brand της Nokia η Microsoft θέλει να κάνει αλλαγές και στην ονομασία του Windows Phone εξαφανίζοντας τη λέξη Phone. Επομένως το mobile OS της θα ονομάζεται σκέτο Windows όπως το desktop OS. Από τη στιγμή που η Mocrosoft σκοπεύει να ενώσει τα δύο λειτουργικά της συστήματα, ακούγεται λογικό να θέλει να έχει και κοινή ονομασία. Περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνει αυτό τελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα