Jolla, Θέλει το Sailfish OS σε Android συσκευές;

To Sailfish OS ανάμεσα στα υπόλοιπα νεοσύστατα λειτουργικά συστήματα, Tizen και Firefox OS, προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην αγορά, και να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους τελικούς χρήστες. Αν και είναι νωρίς για να πούμε το παραμικρό, το κινητό που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, Jolla, θα βοηθήσει την μητρική εταιρεία να κάνει βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Είναι όμως μάλλον απίθανο να της δώσει την αναγνωρισιμότητα

και το μερίδιο αγοράς που επιθυμεί να φτάσει.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η Jolla είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τα χνάρια της CyanogenMod σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tomi Pienimaki, CEO της εταιρείας, σε συνέντευξη που έδωσε σε Φινλανδική ιστοσελίδα. Ο στόχος της Jolla είναι να βρει ένα «σπίτι» σε συσκευές με Android. «Είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί το Λειτουργικό Σύστημα σε Android συσκευές» είπε ο Pienimaki. «Δεν είναι διαδεδομένο, σε αυτά τα μέρη του κόσμου (ΣτΜ. Φινλανδία), αλλά υπάρχουν άνθρωποι που εγκαθιστούν νέα λειτουργικά συστήματα στις συσκευές τους«.

Επίσης τόνισε πως η αγορά της Κίνας είναι σημαντική για την εταιρεία. Στην Κίνα υπάρχουν διάφορα site τύπου «xda», που προσφέρουν ROMs στον τελικό χρήστη. Τα site αυτά διαθέτουν υψηλού επιπέδου καταρτισμένα άτομα που δεν χρειάζονται επιπλέον εκπαίδευση στο πως θα φορτώσουν παράλληλα δύο λειτουργικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα