Internet Browser Wars, Όλα τα πρόσφατα στατιστικά

16:21 1/2/2012 - Πηγή: TechBlog

Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα στατιστικά στοιχεία χρήσης για τους Internet browsers, από τις εταιρείες Net Applications και StatCounter. Σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία ο Internet Explorer παραμένει στην κορυφή, αλλά με περιορισμένα ποσοστά. Συγκεκριμένα έχει υποχωρήσει πλέον, αλλά παραμένει σε συνολιγκό ποσοστό άνω

του 50%, τουλάχιστον στο desktop, γιατί στο mobile είναι ακόμη πολύ πίσω.


Όπως βλέπετε στο πρώτο διάγραμμα, ο μήνας Δεκέμβριος ήταν καθοριστικός, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Google Chrome ξεπέρασε τον Mozilla Firefox (πηγή: StatCounter).


Στο συγκεκριμένο ραβδόγραμμα παρατηρήστε τη σταθερή αύξηση του ποσοστού browsing σε συσκευές mobile: όλο και περισσότερος κόσμος σερφάρει από κινητό ή tablet και λιγότερο «δεμένος» στο desktop (πηγή: Net Applications).


Στο καυτό κομμάτι των mobile browsers, o Safari παραμένει κυρίαρχος με ποσοστό 54,9%, με το Android να παλεύει με ένα 17,8% (πηγή: Net Applications).


Ας ρίξουμε και μια ματιά στους desktop broswers: όλες οι εκδόσεις του Internet Explorer ισοδυναμούν με κάτι πάνω από 50%, ενώ η πιο δημοφιλής έκδοση είναι ο I.E. 8 με ποσοστό 27,9%. Ακόμη το 7,7% χρησιμοποιεί τον αρχαίο I.E. 6 των αρχικών Windows XP και η Microsoft είναι αποφασισμένη να τον μηδενίσει, γιατί πλέον έχει μείνει πάρα πολύ πίσω σε θέματα συμβατότητας και ασφάλειας. (πηγή: Net Applications).

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα