Intel, Παρουσιάζει Ivy Bridge–ready chipsets

Η Intel ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά 7-series chipset είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση από OEM κατασκευαστές φορητών και desktop συστημάτων σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες επεξεργαστές Core 2ης γενιάς. Επιππλέον, η συγκεκριμένη οικογένεια chipsets θα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την 3η γενιά επεξεργαστών Core “Ivy Bridge”, όταν αυτοί γίνουν διαθέσιμοι το β’ τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, με τα νέα

chipsets, η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι πρόσθεσε νεα 7-series motherboards στην αντίστοιχη σειρά προϊόντων. Σαν «ζευγάρι» με τους Ivy Bridge επεξεργαστές, η Intel υποστηρίζει ότι τα νέα Z77 Express και το Z75 Express θα μπορούν να προσφέρουν –τί άλλο- την «απόλυτη εμπειρία». Αν και υπάρχει μια σημαντική δόση υπερβολής σε αυτή τη δήλωση, τα δύο νέα chipsets της Intel είναι σε θέση να υποστηρίξουν έως 4 θύρες USB3.0 και 10 θύρες USB2.0, 10/100/1000 Ethernet, 8 PCIe 2.0 υποδοχές, ταχύτητες SATA έως 6Gb/sec και eSATA έως 3Gb/sec. Επιπλέον, και τα δύο chipsets υποστηρίζουν RAID 0, 1, 5 και 10 και θα είναι έτοιμα για overclocking σε συνδυασμό με τους «ξεκλείδωτους» Ivy Bridge επεξεργαστές.

Τα δύο chipset, προηγουμένως γνωστά με την κωδική ονομασία «Panther Point», είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα με την μόνη διαφορά να εντοπίζεται στο γεγονός ότι το Z77 Express υποστηρίζει επίσης την Smart Response Technology της Intel, η οποία επιτρέπει σε δίσκους SSD να λειτουργούν σαν cache για τον σκληρό δίσκο του συστήματος. Η ίδια τεχνολογία υποστηρίζεται και από το ήδη υπάρχον Z68 Express chipset για 2ης γενιάς επεξεργαστές Core. Η τεχνολογία Smart Response, σύμφωνα με την Intel, «μαθαίνει» ποιες εφαρμογές και αρχεία χρησιμοποιούνται συχνότερα και τα «φορτώνει» στον SSD δίσκο του συστήματος για ταχύτερη ανάκτηση και χρήση.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα