H Micosoft μηνύει τη Samsung και ζητά πάνω από 1 δισ. δολάρια

Νέα προβλήματα για τη Samsung η οποία καλείται να βρεθεί ξανά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τον Αύγουστο είδαμε την Microsoft να θέλει να τη μηνύσει για παραβίαση πατεντών και για ποσά που δεν πληρώνει. Η Microsoft υπέβαλε μήνυση και ζητά από τη Samsung να καταβάλει τα 6.9 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπει η συμφωνία για χρήση πατεντών.

Επιπλέον

η Microsoft Ζητά από το δικαστήριο να επιβάλει ότι δεν έχει παραβιάσει συμφωνία με τη Samsung και η Samsung πρέπει να καταβάλει τόκους που ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια για τις οφειλές που καθυστέρησε να πληρώσει διαμαρτυρόμενη για τη συμφωνία εξαγοράς της Nokia από τη Microsoft.

Η Samsung πλήρωσε τα συμφωνηθέντα τον πρώτο χρόνο της συμφωνίας που έκλεισε το 2011, όμως η Microsoft στην μήνυσή της ισχυρίζεται ότι αυτό δεν έγινε τον δεύτερο χρόνο όταν η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Nokia τον Σεπτέμβριο του 2013 υποστηρίζοντας ότι το deal αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που έχουν συνάψει Microsoft και Samsung σχετικά με διάφορες πατέντες.

Ουσιαστικά η Samsung πλήρωσε αργότερα αυτά που όφειλε αλλά δεν προσέθεσε τους νόμιμους τόκους οι οποίοι σύμφωνα με τη μήνυση της Microsoft ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η Samsung απειλεί να μην πληρώσει ούτε τον τρίτο χρόνο της συμφωνίας η οποία έχει κλείσει για 7 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα