Apple, έκλεισε και επίσημα το αξίας 3 δισ. deal με την Beats

23:31 1/8/2014 - Πηγή: TechBlog

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι η Apple πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει την Beats. Η συμφωνία έκλεισε πλέον και επίσημα με την Apple να δίνει το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με ένα post στο site της, την Παρασκευή, ανακοίνωσε επίσημα την συμφωνία και καλωσόρισε την Beats στην οικογένεια της Apple.

Παρόλα αυτά η Apple δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι σχεδιάζει για την Beats τώρα που της ανήκει.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε και επίσημα την Beats Music και Beats Electronics στην οικογένεια της Apple. Η μουσική πάντα κατείχε μια σημαντική θέση στην καρδιά μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με ανθρώπους που αγαπάνε την μουσική».

«Οι συνιδρυτές της Beats, Jimmy Iovine και Dr.Dre δημιούργησαν πανέμορφα προϊόντα τα οποία βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να εμβαθύνουν την σχέση τους με την μουσική. Είμαστε χαρούμενοι για την συνεργασία και θα δουλέψουμε για να κάνουμε την εμπειρία της μουσικής ακόμη καλύτερη».

Η Apple είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι είχε προβεί σε κινήσεις για την εξαγορά της Beats στο αντίτιμο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από το ενδιαφέρον για τα headphones, η Apple έκανε ξεκάθαρο ότι ενδιαφέρεται για μια streaming-music service, την Beats Music και σχεδιάζει να την προωθήσει μέσω των προϊόντων της.

Κατάφερε να κλείσει το deal νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού έλαβε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν ζητήματα που αφορούσαν τον ανταγωνισμό.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τι σχεδιάζει να κάνει η Apple με την Beats. Αναφορές λένε ότι η Apple θα αποφασίσει την μείωση 200 θέσεων εργασίας στην Beats. Αυτή η μείωση αφορά εργατικό δυναμικό και οικονομικό προσωπικό το οποίο είναι πλεονάζον μετά την ένωση. Η δημιουργικοί σχεδιαστές της Beats θα παραμείνουν στην θέση τους.


Keywords
Τυχαία Θέματα