Samsung, ανακοίνωσε τα χαμηλότερα έσοδα τριμήνου εδώ και 2 χρόνια

Η Samsung πριν από λίγο καιρό προειδοποίησε τους επενδυτές για πολύ χαμηλά έσοδα τριμήνου και τελικά ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου σήμερα τα οποία είναι τα χαμηλότερα εδώ και δυο χρόνια. Για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε 6.1 δισ. δολάρια σε αντίθεση με τα 6.96 δισ. την ίδια περίοδο πέρσι.

Οι πωλήσεις smartphones συνέβαλαν περισσότερο στα κέρδη της όμως η φετινή της ναυαρχίδα Samsung Galaxy

S5 δεν τα πήγε τόσο καλά όσο περίμεναν καθώς το iPhone συνεχίζει να πουλά πιο πολύ κι οι κινέζικες συσκευές παίρνουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς των low-end συσκευών.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Samsung έριξε το φταίξιμο στην μείωση πωλήσεων στην αγορά των smartphones.

Ωστόσο ευελπιστεί στην άνοδο των κερδών της στο δεύτερο μισό του 2014 όταν θα κυκλοφορήσει νέες ναυαρχίδες όπως είναι το Samsung Galaxy Note 4. Ωστόσο προειδοποιεί ότι θα είναι δύσκολο να επιστρέψει στα κέρδη μιας και ο μέσος όρος τιμής των smartphones συνεχίζει να πέφτει.

Με την Apple να ετοιμάζει το δικό της μεγαλύτερο iPhone 6 και τους αντιπάλους να μπαίνουν δυναμικά, ειδικά στην αγορά της Ασίας, τα στελέχη της Samsung γνωρίζουν ότι θα έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους για το επόμενο τρίμηνο.

Τέλος, η Samsung θεωρεί ότι εισάγοντας νέες τεχνολογίες και υιοθετώντας νέα design θα βοηθήσει όπως και το να επικεντρωθεί σε μικρότερο αριθμό νέων συσκευών. Επομένως μέσα στους επόμενους μήνες ίσως δούμε μια εντελώς διαφορετική Samsung μιας και όπως φαίνεται πλέον πήρε το μήνυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα