Apple, διαπραγματεύεται την εξαγορά της Beats Audio έναντι $3.2 δισ.

03:05 9/5/2014 - Πηγή: TechBlog

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Financial Times, η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Beats Electronics έναντι 3.2 δισεκατομμυρίων δολλαρίων και το deal αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αν τελικά γίνει αυτό, η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Apple

η οποία μέχρι στιγμής μας έχει συνηθίσει σε μικρές εξαγορές.

Η Beats παράγει διάφορα προϊόντα ήχου, συμπεριλαμβανομένων premium ακουστικών. Πρόσφατα ξεκίνησε μια υπηρεσία streaming μουσικής η οποία ονομάζεται Beats Music και είναι ουσιαστικά «αντίπαλος» του iTunes Radio της Apple.

To 2011 η HTC εξαγόρασε το 50.1% της Beats έναντι $300 εκατομμυρίων και ξεκίνησε να διαθέτει συσκευές με ειδικό Beats Audio software και ακουστικά. Τελικά σταμάτησε τα ακουστικά λόγω του υψηλού κόστους. Το 2012 και το 2013 εκποίησε της μετοχές της στην εταιρεία.

Η Beats ιδρύθηκε από τον μουσικό παραγωγό Jimmy Iovine και τον rapper Dr. Dre.

Εμείς αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα κλείσει το deal, και που αποσκοπεί η Apple με την εξαγορά αυτή η οποία αποτελεί μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση για την εταιρεία. Ίσως αυτό που θέλει να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Beats Music streaming.

Keywords
Τυχαία Θέματα