Πέντε λεπτά αρκούσαν...

18:49 16/3/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ- ΜΑΓΙΟΡΚΑ: 4-2
Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά. Τόσα χρειάστηκαν οι παίκτες του Μουρίνιο να κάνουν το 1-2, 4-2 και να πάρουν τελικά τη νίκη επί της Μαγιόρκα με 5-2.

Η Μαγιόρκα πάγωσε το «Μπερναμπέου» μόλις στο 8ο λεπτό, καθώς μετά από σέντρα του Ντος Σάντος, ο Νσούε έκανε το 1-0 από το ύψος του πέναλτι. Στο 9' ο Αουάτ είπε όχι σε σουτ του Μοράτα, ενώ στο 14' η Ρεάλ έφερε

στα ίσα το ματς. Ο Μόντριτς έβγαλε την κάθετη για τον Πέπε, ο οποίος πρόλαβε κι έδωσε στον Ιγκουαΐν που προ κενής εστίας έκανε το 1-1. στο 17' ο Λόπεθ είπε όχι σε σουτ του Ντος Σάντος, ενώ στο 21' η Μαγιόρκα πήρε εκ νέου τα προβάδισμα. Ο Μπιγάς έπιασε την πρώτη κεφαλιά μετά από κόρνερ και ο Άλφαρο από κοντά νίκησε τον Λόπεθ. Στο 24' ο Ρονάλντο αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 30' το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι της Μαγιόρκα. Στο 43' ο Χάτον αστόχησε από καλή θέση, αλλά δύο λεπτά μετά έσωσε την ομάδα του κόβοντας πάνω στη γραμμή με το κεφάλι.

Η «βασίλισσα» μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 51' ο Ρονάλντο με κεφαλιά έκανε το 2-2. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Μαγιόρκα, ο Μόντριτς με έναν κεραυνό πολύ έξω από τν περιοχή έκανε το 3-2 στο 54'. Η Ρεάλ πάτησε το γκάζι και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε και 4ο γκολ. Ο Οζίλ έκανε το κόψιμο από δεξιά και ο Ιγκουαΐν ξανά σε κενή εστία, έγραψε το 4-2. από εκεί και πέρα η Ρεάλ χαλάρωσε αλλά είχε κι άλλες ευκαιρίες κυρίως με τον Ρονάλντο και τον Ιγκουαΐν. Το τελικό 5-2 διαμορφωσε ο Μπενζεμά στις καθυστερήσεις μετά από ασίστ του Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Κοεντράο, Ράμος, Βαράν, Αρμπελόα (46' Μπενζεμά), Πέπε, Μόντριτς, Ρονάλντο, Κακά (62' Αλόνσο), Μοράτα (46' Οζίλ), Ιγκουαΐν.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Χάτον, Νούνιες, Μπιγάς, Κέβιν, Πίνα, Τισόνε (83' Φοντάς), Άλφαρο, Νσούε (66' Χέμεντ), Ντος Σάντος, Βίκτορ (79' Περέιρα)

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ- ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: 4-1

ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ: 3-0
Γήπεδο: Μεστάγια

Για το σεντόνι παλεύει ακόμη η Βαλένθια, που επικράτησε με 3-0 της Βαλένθια.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την Μπέτις, καθώς στο 16ο λεπτό ο Αμάγια έκανε πέναλτι, αποβλήθηκε και ο Σολδάδο από τα 1 μέτρα έγραψε το 1-0 για τη Βαλένθια. Από εκεί και πέρα η Βαλένθια πίεσε πολύ κι έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Γουαρδάδο, Σολδάδο και Ζόνας.

Στο 47' και στο 48' η Μπέτις έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπενιάτ και Κάστρο, αλλά στο 85' η Βαλένθια κλείδωσε τη νίκη. Ο Κανάλες έβγαλε τη σέντρα και ο Παουλάο κατά λάθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τελιό 3-0 διαμόρωσε ο Ζόνας στο 90+2'

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Ματιέ, Γουαρδάδο (84' Σισοκό), Ραμί, Περέιρα, Παρέχο, Τ.Κόστα, Μπανέγκα (66' Κανάλες), Φεγκουλί, Ζόνας, Σολδάδο (51' Βαλντές)

ΜΠΕΤΙΣ: Αντριάν, Λόπεθ, Μάριο, Αμάγια, Νάτσο (69' Μαρτίνεθ), Κάνιας, Μπενιάτ (79' Νόσα), Κάστρο, Κάμπελ (18' Παουλάο), Παμπόν, Μολίνα.

Γήπεδο: Ανοέτα

Πορεία υποβιβασμού στον πρώτο γύρο, πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο. Η Σοσιεδάδ μετρά μόλις μια ήττα μέσα στο 2013, διέλυσε με 4-1 τη Βαγιαδολίδ και πέρασε στην 4η θέση.

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Βέλα έκανε τη σέντρα, αλλά Γκριέσμαν δεν βρήκε για λίγο την μπάλα, ενώ και στο 18' ο Θουρουτούθα σούταρε άστοχα. Η Σοσιεδάδ συνέχισε να πιέζει και στο 26' ο Σερένο έκοψε σωτήρια τον Γκριέσμαν, ενώ στο 29' ο Όσκαρ αστόχησε από καλή θέση ,το γκολ για τους Βάσκους ήρθε τελικά στο 33', καθώς ο Βέλα έβγαλε για τον Γκριέσμαν κι εκείνος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Ερνάντεθ. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Βαγιαδολίδ, δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 39'. Ο Αγιρέτσε βρέθηκε μόνος με τον Ερνάντεθ και με διπλή προσπάθεια τον νίκησε. Οι Βάσκοι πέτυχαν κι άλλο γκολ στο 44', καθώς ο Θουρουτούθα έβγαλε όμορφη μπαλιά για τον Γκριέσμαν, που κοντρόλαρε και τελείωσε ιδανικά τη φάση.

Η Σοσιεδάδ δεν πάτησε φρένο και σο 48' έκανε το 4-0 σαν σε προπόνηση. Ο Βέλα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Τσάμπι Πριέτο με προβολή έγραψε το 4-0. στο 52' ο Ερνάντεθ είπε όχι σε σουτ του Αγιρέτσε, ενώ στο 54' το πλασέ του Βέλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 60 ο Μπράβο νίκησε σε μοναδικό τετ α τετ τον Μανούτσο, ενώ και στο 53' ο γκολκίπερ της Σοσιεδάδ μπλόκαρε την κεφαλιά του πρώην άσους του Παναθηναϊκού. Στο 73' ο Ερνάντεθ μπλόκαρε την κεφαλιά του Αγιρέτσε, ενώ στο 76' η Σοσιεδάδ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία. Αρχικά το σουτ του Πάρδο τράνταξε το δοκάρι της Βαγιαδολίδ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Βέλα έκανε από κοντά το πλασέ αλλά ο Ερνάντεθ έπεσε κι έδιωξε εκπληκτικά. Το γκολ της τιμής για τη Βαγιαδολίδ πέτυχε στο 87ο λεπτό ο Γκέρα με κοντινό πλασέ.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Λα Μπέγια (66' Χοσέ Άνχελ), Ι.Μαρτίνεθ, Μ,Γκονζάλεθ, Κ.Μαρτίνεθ (77' Εστράδα), Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα, Βέλα, Γκριέσμαν, Πριέτο (67' Πάρδο), Αγιρέτσε

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Ερνάντεθ, Ρουκάβινα, Σερένο, Ρουέδα, Μπαλενθιάγα, Σάστρε, Ρούμπιο (83' Μπαράχα), Ράμα (55' Μπουένο), Όσκαρ, Ομάρ, Μανούτσο (70' Γκέρα)

ΧΕΤΑΦΕ- ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 1-0
Γήπεδο: Κολοσιέουμ Αλφόνσο Πέρες

Την 4η νίκη της στα τελευταία 5 ματς πέτυχε η Χετάφε, που επικράτησε με 1-0 της Μπιλμπάο και κάνει όνειρα Ευρώπης.

Στο 3ο μόλις λεπτό η Χετάφε είχε δοκάρι με τον Εσκουδέρο, ενώ στο 7' έφτασε στο γκολ. μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Μπόρχα με πλασέ εξ επαφής έκανε το 1-0. Στο 11' ο Μογιά είπε όχι σε κεφαλιά του Αντούριθ, όπως έκανε και στο 24', ενώ στο 33' ο Κολουνγκά σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στην επανάληψη η Χετάφε θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, καθώς στο 63ο λεπτό είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Φερνάντεθ.

ΧΕΤΑΦΕ: Μογιά, Εσκουδέρο, Φερνάντεθ, Ράφα, Τόρες (25' Λόπο), Τ.Τόρες, Μπόρχα, Μπαράδα (84' Λασέν), Κάστρο (74' Λαφίτα), Λεόν, Κολουνγκά.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Εκίθα, Σαν Χοσέ, Λαπόρτε, Αντέρ, Ιτουράσπε (57' Μουνιαΐν), Σουσαέτα (68' Τοκέρο), Ντε Μάρκος, Γκόμπεθ, Αντούριθ (64' Γιορέντε)

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα