Ζέκα: Σε καλό σημείο για τον τίτλο

10:46 22/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η παραμονή στην κορυφή μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθώς και η αυτοπεποίθηση μαζί με την σκληρή δουλειά είναι τα στοιχεία που κάνουν τον Ζέκα να υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο για να φτάσει στον στόχο του δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μίλησε επίσης για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα,

το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και για το γκολ που σημείωσε.

Σε συνέντευξη του στην πορτογαλική εφημερίδα "O Jogo", ο Ζέκα μίλησε για
-το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι: "Ήταν μια υπέροχη στιγμή. Είχα κάποιες καλές ευκαιρίες στα προηγούμενα παιχνίδια και έψαχνα το πρώτο μου γκολ. Τελικά το πέτυχα στο ντέρμπι και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο για εμένα και την ομάδα μου. Είδα τον Κουίνσι να έχει την μπάλα και να τρέχει. Ήμασταν δυο εναντίον δυο και κατάλαβα αμέσως πως είχαμε προϋποθέσεις για γκολ. Πίστευα πως ο Κουίνσι θα περάσει τον αντίπαλο αμυντικό που είχε μπροστά του, έτρεξα να πάρω θέση μπροστά από τον αμυντικό που με κάλυπτε, τα κατάφερα και σκόραρα".
-το πώς τον αντιμετώπισε ο κόσμος μετά το γκολ: "Την Κυριακή δεν βγήκα από το σπίτι με αποτέλεσμα να μην συνειδητοποιήσω την αντίδραση του κόσμου. Την Δευτέρα πήγα για φαγητό και συνάντησα μερικούς φίλους της ομάδας, οι οποίοι έστησαν ένα τρελό πανηγύρι. Με αποθέωσαν. Στο συγκεκριμένο μέρος κανείς δεν υποστήριζε τον Ολυμπιακό και αυτό με χαροποίησε. Ήμουν σχεδόν ήρωας".
-την εμπειρία του από το πρώτο του ντέρμπι "αιωνίων": "Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Ακριβώς αντίθετη με ό,τι είχα συναντήσει μέχρι τώρα στην καριέρα μου στην Πορτογαλία. Θα μπορούσα να πω πως είναι πιο έντονη και εντυπωσιακή από τα ντέρμπι της Πόρτο με την Μπενφίκα ή την Σπόρτινγκ".
-τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα και την προσαρμογή του: "Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Θα έλεγα πως είναι υπέροχα. Οι συμπαίκτες μου με έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο και νιώθω σχεδόν σαν στο σπίτι μου, παρά τις μεγάλες διαφορές στην κουλτούρα των δυο χωρών. Βέβαια δεν καταλαβαίνω ελληνικά για να συνεννοηθώ, αλλά τα αγγλικά μου βελτιώνονται από την στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα και πλέον μπορώ να μιλήσω με τον καθένα. Επίσης ο Σιμάο και ο Κλέιτον μιλούν πορτογαλικά, ενώ ο Κατσουράνης γνωρίζει τα βασικά για να συνεννοηθείς μαζί του, αλλά και ο Σεϊταρίδης ο οποίος μιλάει πολύ καλά, παρότι δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα στην Πορτογαλία".
-τη συνεργασία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Είναι ένας φανταστικός προπονητής. Ξέρει άριστα το ποδόσφαιρο και έχει το ρποσόν να επικοινωνεί καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές του. Βλέπω μεγάλες διαφορές από την εποχή έπαιζα στην Κάζα Πία και την Σετούμπαλ. Δεν λέω ότι οι προπονητές μου εκεί δεν ήταν καλοί, αλλά ο Φερέιρα είναι το κάτι άλλο. Προσπαθεί συνεχώς να μας διδάξει πώς πρέπει να κινούμαστε μέσα στο γήπεδο, ανάλογα με την θέση του καθενός και μας βοηθά να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε θέματα τακτικής. Νομίζω πως πριν έρθω στον Παναθηναϊκό αγωνιζόμουν με το 10% των δυνατοτήτων μου, ενώ εδώ πιστεύω πως έχω πιάσει το 60% ή 70%"

Keywords
Τυχαία Θέματα