Ζαρντίμ: Τους ίδιους θα έβαζα

09:15 19/9/2012 - Πηγή: AEK365

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση που πήρε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ την τελευταία στιγμή να αλλάξει τερματοφύλακα και κεντρικό αμυντικό στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον ίδιο να υποστηρίζει πως ήταν μεν ένα ρίσκο αλλά θα έβαζε ξανά τους ίδιους. Όσο για την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε, υπογράμμισε πως όλα κρίθηκαν στο δεύτερο γκολ των Γερμανών που ήρθε αμέσως μετά την ισοφάριση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής

του Ολυμπιακού μετά την ήττα 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ
- Για την αρνητική εικόνα του Ολυμπιακού, ο τρόπος που αντέδρασε και που έπαιξε: "Η άποψη μου για το παιχνίδι είναι πως αυτό χωρίζεται σε διάφορα μέρη. Ξεκινήσαμε το ματς δυνατά αρκετά. Υπήρχαν στιγμές που ήμασταν καλύτεροι και κάναμε ευκαιρίες. Η Σάλκε σε άλλα σημεία του αγώνα ήταν πιο καλή από εμάς. Ισοφαρίσαμε το ματς αλλά δεχθήκαμε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ και αυτό επηρέασε την ψυχολογία μας και την ροή του αγώνα".
- Για τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού: "Τα προβλήματα που εντοπίζονται στην άμυνα έχουν να κάνουν με το σύνολο. Δεν είναι ατομικά προβλήματα. Γι' αυτό δουλεύουμε. Με την δουλειά που κάνουμε θα βελτιωθούμε".
- Για την έλλειψη πρέσιννγκ αλλά και για το γεγονός πως η άμυνα περίμενε τον αντίπαλο: "Όπως έχω πει ξανά δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Συγκρίνουμε δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Μια αμυντική γραμμή με τέσσερις παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία μεταξύ τους είναι λογικό να παίζει καλύτερα από τους σημερινούς παίκτες που δεν αγωνίζονται τόσο πολύ μαζί. Από τους αμυντικούς μας παίκτες ο Τοροσίδης ήταν αυτός που έχει παίξει τόσο πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μαρκάνο ήταν στα αριστερά της άμυνας που δεν είναι πια στην ομάδα και ο Χολέβας δεν έπαιζε τόσο ως μπακ".
- Για τις αλλαγές των τερματοφυλάκων και γιατί τις κάνει: "Απλώς αποφάσισα πως ο Μέγιερι θα έπαιζε σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ".
- Για τις διαφοροποιήσεις στην άμυνα σε πρόσωπα: "Ο Κοντρέρας ήταν υποχρεωτικά απών από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μανωλάς έπαιξε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι όλοι μέσα στις επιλογές μας και θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας".
- Για το πρόβλημα στις στημένες φάσεις: "Έχουμε κάποιο πρόβλημα. Σήμερα δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Έχουμε όμως βάλει και τρία γκολ από στημένα στο πρωτάθλημα".
- Για το αν θα άρχιζε τώρα το ματς κατά πόσον θα έκανε κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα ή σχηματισμό: "Όχι. Οι παίκτες θα ήταν οι ίδιοι. Θα ήθελα να αλλάξω το αποτέλεσμα. Από τις 5 ευκαιρίες που είχαμε σήμερα θα ήθελα να βάζαμε πιο πολλά από 1 γκολ".
- Για το εάν ήταν ρίσκο που άλλαξε γκολκίπερ και στόπερ: "Ήταν ένα ρίσκο. Όμως οι παίκτες που μπήκαν σήμερα τους εμπιστεύομαι. Πίστευα πως μπορούν να μας βοηθήσουν. Ανάλογα με το πως πιστεύω ότι είναι οι ανάγκες μας θα βάζω τους παίκτες".
- Για το πρόσωπο του Αμπντούν, την αλλαγή του και την παρουσία του Μασάντο: "Αλλάξαμε την στρατηγική στο παιχνίδι μας. Για αυτό αλλάξαμε θέσεις στο
Keywords
Τυχαία Θέματα