Ζαννιάς: Τρελή η συμπεριφορά του υπουργείου Οικονομικών

15:26 21/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μειώσει τις επιχορηγήσεις προς τις Ομοσπονδίες κατά 65-70% έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τένις, Σπύρο Ζαννιά, να χαρακτηρίζει "τρελή" την συμπεριφορά του υπουργείου προς τις Ομοσπονδίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6
Για την κατάσταση που ισχύει: "Έχει διαμορφωθεί ένα περίεργο κλίμα. Η συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών είναι τρελή. Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι αν γλυτώσουμε ένα ευρώ από τον αθλητισμό

θα μπαίνουν εφτά στο ταμείο της υγείας. Ακόμη, και στο... γήπεδο της Τρόικας να παίξουμε οι διοργανώσεις σε όλη τη χώρα επιστρέφουν χρήματα μέσω του ΦΠΑ από αυτά που επιχορηγεί το κράτος. Δεν μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό ότι οι ομοσπονδίες προσφέρουν στο κράτος. Εμείς η ομοσπονδία του τένις επιστρέφουμε 1.300.000 μέσω του ΦΠΑ. Οι περικοπές που έχουν γίνει σε όλες τις Ομοσπονδίες είναι 65 με 70%".
Για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται να αντιδράσουν: "Όλοι οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών θα έχουμε σύσκεψη την επόμενη Τρίτη, πριν όμως θα συναντηθούμε με τον κύριο Αρβανιτόπουλο, θα του θέσουμε τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα. Δεν γίνεται να έχουν ακυρωθεί όλα τα σχολικά πρωταθλήματα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε διευκολύνσεις στους αθλητές. Δεν μπορεί να χαθεί όλο αυτό το πλέγμα-που μόνο θετικό είναι για τη χώρα-για 20 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αντιδεοντολογική η συμπεριφορά και όλο αυτό γίνεται για 20 εκατ".
Για την ομοσπονδία του τένις: "Υπάρχουν 50 διεθνή πρωταθλήματα, αν δεν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας στην παγκόσμια ομοσπονδία θα δεχτούμε μεγάλα πρόστιμα. Ακόμη, πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει με όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, με τις εθνικές ομάδες που δεν θα μπορούν να πάνε στο εξωτερικό. Ο διεθνής εξευτελισμός είναι προ των πυλών".

Keywords
Τυχαία Θέματα