Υποβρύχιο delivery ναρκωτικών

13:59 19/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα μη επανδρωμένο ήμι-υποβρύχιο θαλάσσιο σκάφος, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις τόνους παράνομων ναρκωτικών κατέσχεσαν οι Αρχές της Κολομβίας, όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη.
Το υποβρύχιο που έχει μήκος 7,5 μέτρα και δύο μέτρα πλάτος, ανακαλύφτηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο δήμο Tumaco. Για τον εντοπισμό του σκάφους συνεργάστηκαν οι κολομβιανές ένοπλες δυνάμεις με το γενικό εισαγγελέα.

To ήμι-υποβρύχιο ρυμουλκήθηκε στην ακτή, όπου οι αρχές θα προσδιορίσουν την ποσότητα των παράνομων ναρκωτικών εν πλω,

ενώ θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν πιθανές ενδείξεις που να προδίδουν τους ιδιοκτήτες του σκάφους.

Πολλοί πιστεύουν ότι το ήμι-υποβρύχιο ανήκει στην περιβόητη συμμορία Los Rastrojos, μια βίαιη εγκληματική οργάνωση που ελέγχει διάφορες διαδρομές του λαθρεμπορίου και λέγεται ότι είναι υπεύθυνη για τη μετακίνηση τόνων κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε χρόνο.

Σημειώνεται ότι τα επαρχιακά λιμάνια και η αλιεία στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού είναι ένας βασικός τομέας για την παράνομη διακίνηση, όπου αριστεροί αντάρτες, παραστρατιωτικοί και άλλες παράνομες οργανώσεις προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο του λαθρεμπορίου.

Από το 2007, ο κολομβιανός στρατός έχει κατασχεθεί περισσότερα από 22 υποβρύχια, εμποδίζοντας έτσι την παράδοση περίπου 50 τόνων κοκαΐνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα