«Υπάρχει πολύ ταλέντο»

17:13 16/8/2013 - Πηγή: AEK365

Προικισμένη ομάδα, ειδικά στον επιθετικό τομέα, είναι η Εθνική Ελλάδας Ανδρών σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου κατά την έξοδό τους από το «Νίκο Καζαντζάκης»...

Για τα φιλικά της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών στο Ηράκλειο: «Είναι μια έξυπνη κίνηση, μια όμορφη πρωτοβουλία να έρθουμε στην Κρήτη.

Είναι καλό να πηγαίνει στην επαρχία κάθε χρόνο η Εθνική όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον κόσμο που θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην Εθνική και να δείξει την αγάπη του, γιατί όπου έχουμε βρεθεί μέχρι τώρα εκτός Αθήνας έχουμε δει την αγάπη του κόσμου. Επίσης, σίγουρα βοηθά τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα να έρχονται πιο κοντά στους παίκτες που θαυμάζουν και να βλέπουν από κοντά αυτούς τους παίκτες».

Για το τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι από την Εθνική Ελλάδας Ανδρών: «Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, χρειάζονται δουλειά και σκληρή προσπάθεια, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Όλα τα παιδιά είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και παλεύουμε για αυτό. Σίγουρα φιλοδοξίες υπάρχουν, αλλά δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια γιατί μπορεί να χάσεις το δρόμο και να απογοητεύσεις πολύ κόσμο και τον εαυτό σου πάνω από όλα, περιμένοντας παραπάνω. Οπότε, πρώτος στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι με τη Σουηδία. Εκεί επικεντρωνόμαστε και θα πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι από εκεί και πέρα».

Για το πώς θα παραταχθεί η Εθνική Ελλάδας Ανδρών στα σλοβενικά παρκέ: «Αυτό που έχει συνηθίσει να βλέπει ο Έλληνας από την Εθνική είναι άμυνα. Το είχαμε χάσει αυτό το στοιχείο τα τελευταία χρόνια, αλλά η φιλοσοφία του προπονητή στηρίζεται πάνω στην άμυνα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για αυτή την ομάδα, γιατί όπως είπα έχει μάθει να παίρνει μετάλλια μέσα από την άμυνα. Και όντως έτσι είναι, εάν θέλεις να καταφέρεις κάτι καλό πρέπει να βασιστείς κυρίως στην άμυνά σου γιατί στην επίθεση καλώς ή κακώς θα σκοράρεις, αλλά εάν φας λιγότερους πόντους από όσους σκοράρεις θα πάρεις τη νίκη. Οπότε, η φιλοσοφία στηρίζεται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι κι εκεί δουλεύουμε τον περισσότερο χρόνο στην προπόνηση».

Για τα φιλικά που προηγήθηκαν, στο Στρασβούργο: «Δόξα τω Θεώ, ταλέντο υπάρχει στην ομάδα. Όλα τα παιδιά έχουν πάρα πολύ ταλέντο επιθετικό, για αυτό λέμε ότι αυτό που χρειάζεται περισσότερο δουλειά είναι η άμυνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα