«Υπάρχει μεγάλη ωριμότητα σ’ αυτή την ομάδα»

18:24 4/7/2013 - Πηγή: AEK365

Το μακρύ καλοκαίρι της Εθνικής Κορασίδων ξεκίνησε με τον τελικό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και το (πρώτο ιστορικά) ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Κι αν από τη μια υπάρχει η πικρία της ήττας, αφού προηγηθήκαμε με 2-0 στον τελικό κόντρα στην Τουρκία, από την άλλη η πορεία αυτών των κοριτσιών μέσα σε ένα χρόνο, αν μη τι άλλο δείχνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει... όρια.

«Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία μας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, απλά μένει η πικρία

γιατί θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρώτο μας χρυσό, μέσα στην έδρα της Τουρκίας η οποία ήταν 3η στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος μη κρύβοντας την ικανοποίηση του για τη νοοτροπία που έχει αποκτήσει πλέον η Εθνική Κορασίδων.

«Η συγκεκριμένη ομάδα συγκροτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι. Μέσα σ' αυτό τον έναν χρόνο δουλειάς έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ και έχουμε μεγάλη διαφορά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όπου κι αν παίζουμε έχουμε σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης κι αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεται να το βλέπουμε σε μικρή ηλικία. Είναι πλέον μια ώριμη ομάδα και σ' αυτό σίγουρα έχει βοηθήσει το ότι αρκετά από τα κορίτσια όχι απλά παίζουν στις ομάδες τους, αλλά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμη και στην Α1».

Η 2η θέση στο Βαλκανικό ήρθε να προστεθεί στην 5η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά οι αγώνες στο Τεκιρντάγκ, όπως κι αυτοί που θα ακολουθήσουν στην Ουτρέχτη (Ολυμπιακό φεστιβάλ Νεότητας, 14-19 Ιουλίου) εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής για το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ταϋλάνδη (26 Ιουλίου - 4 Αυγούστου).

«Νομίζω ότι η ομάδα έχει αποδείξει πλέον το επίπεδο της και είμαστε κοντά με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές ομάδες. Στην Ταϋλάνδη βέβαια ο όμιλος μας και μετά τις αλλαγές που έγιναν είναι λίγο περίεργος, αλλά ούτως ή άλλως όταν συμμετέχεις σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πηγαίνεις συνειδητοποιημένος για να αντιμετωπίσεις τις καλύτερες ομάδες του κόσμου», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων επιστρέφει το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, όπου θα ξαναπιάσει δουλειά από το Σάββατο καθώς σήμερα και αύριο υπάρχει ρεπό ενώ στις 13 Ιουλίου θα αναχωρήσει για την Ουτρέχτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα