Υεμένη: Νύφη 8 ετών πέθανε από αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου...

17:05 9/9/2013 - Πηγή: AEK365

Για ακόμα μια φορά έρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση των ανήλικων νυφών της Υεμένης με τον πιο τραγικό τρόπο: ενα κοριτσάκι μόλις 8 ετών πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, λίγες ώρες αφότου το πάντρεψαν με έναν 40χρονο άνδρα.

Η μικρή Ραγουάν πέθανε από εσωτερικά τραύματα κατά την πρώτη νύχτα του γάμου, στην πόλη Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας Al Watan.

Ακτιβιστές στην Υεμένη κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει τον γαμπρό, αλλά και

την οικογένεια του κοριτσιού. Όπως τονίζουν αυτή η τραγική υπόθεση θα μπορούσε να προβληθεί για να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στην πρακτική του γάμου σε ανήλικα κορίτσια, στη φτωχή αυτή περιοχή της Υεμένης.

Πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται προτού φτάσουν τα 15, ενώ σύμφωνα με τις παραδόσεις των φυλών της περιοχής, μια νύφη νεαρής ηλικίας μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια πολύ υπάκουη σύζυγο, να φέρει στον κόσμο περισσότερα παιδιά και να κρατηθεί μακριά από τον πειρασμό.

Το Σεπτέμβριο του 2010, μια 12χρονη νύφη από την Υεμένη πέθανε μετά από τρεις ημέρες που προσπαθούσε να γεννήσει, ανέφεραν ακτιβιστικές οργανώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα