Ξύπνησαν μνήμες Λιβαδειάς στα Γιάννενα

21:33 5/4/2015 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ζωσιμάδες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος

Έχει γίνει θεσμός, κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός στις τελευταίες αγωνιστικές να δίνει τα ματς σε όσες ομάδες έχουν... το βαθμολογικό συμφέρον. Έτσι έγινε και φέτος στις Ζωσιμάδες όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Ολυμπιακού

με 3-1 και πήρε σημαντικό αβαντάζ στη μάχη για την είσοδο στα πλέι-οφ και την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς. Είχε την κατοχή, την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και τις ευκαιρίες με τον Ντοσεβί στο 7' και τον Τσόρι στο 16'. Τα γκολ όμως τα πέτυχε ο ΠΑΣ μέσα σε ένα δεκάλεπτο εκμεταλλευόμενος λάθη των «ερυθρολεύκων». Στο 33' ο Ίλιτς μετά από λάθος πάσα του Μιλιβόγιεβιτς πλάσαρε υποδειγματικά τον Ρομπέρτο.

Από αντεπίθεση ξεκίνησε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Στο 42' ο Ίλιτς έστρωσε την μπάλα στον Μανιά, ο οποίος με πλασέ από πλάγια θέση και στην κλειστή γωνία, την έστειλε στα δίχτυα.

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήθελε το γκολ χωρίς πάντως να έχει την κλασική στιγμή, αλλά ο ΠΑΣ το πέτυχε, και ας ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 61ο λεπτό με τον Ίλιτς.

Τελικά ο Ολυμπιακός στο 68ο λεπτό με έναν κεραυνό του Μιλιβόγεβιτς που βρήκε σε αμυνόμενο αλλάζοντας πορεία, μείωσε σε 2-1 σε μία φάση που οι παίκτες του ΠΑΣ άφησαν τον έμπειρο μέσο ελεύθερο.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε όλος με στόχο να φέρει το ματς στα ίσα, ο ΠΑΣ όμως σε μία αντεπίθεση στο 74ο λεπτό με τον Ακόστα «χτύπησε» και πέτυχε και το τρίτο γκολ.

Ο τρίτος σκόρερ του ΠΑΣ αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, χωρίς να συμβεί κάτι αξιόλογο.

ΠΑΣ Γιάννινα(Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς(77' Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος(46' Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς(90' Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Χαρίσης

Ολυμπιακός(Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Φορτούνης(52' Μπενίτες), Εντινγκά(64' Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Ντοσεβί, Τσόρι(64΄Κασάμι), Χάρα

Keywords
Τυχαία Θέματα