Ξενιάδης: Τα λεφτά είναι στην Κίνα

14:12 9/1/2012 - Πηγή: AEK365

Απαντήσεις, για όλα τα θέματα, έδωσε ο Βασίλης Ξενιάδης. Ο επιχειρηματίας μιλώντας στο zougla.gr, υποστήριξε ότι τα κεφάλαιά του είναι στην Κίνα και πως συζητά με ανθρώπους που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε πως οι μετοχές (πάνω από το 64%!) ανήκει στην Μοrgan Stanley. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη:

«Καταθέσαμε μία πρόταση για το 51%. Έναντι 10,25 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό έγινε η πρόταση. Δεν θέλαμε δημοσιότητα, διότι αυτή τη στιγμή μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία τράπεζα: Η Μorgan Stanley. H Morgan διαθέτει περίπου το 64% και είναι ιδιοκτήτρια. Επειδή έχει μπερδευτεί ο κόσμος και λέει «ενέχυρο», βάσει αγγλικού δικαίου είναι ιδιοκτήτρια. Αυτή αποφασίζει. Έπρεπε να κάνουμε μία πρόταση σε όποιον ανήκει η ΑΕΚ. Το κάναμε. Δεν γνωρίζουμε πως βγήκε στη δημοσιότητα. Επειδή υπήρχαν τα νομικά κολλήματα με τη Morgan Stanley, κάναμε τη συνάντηση, θέσαμε τις απορίες μας και πως πρέπει να γίνει το deal.

Επιχειρηματικά δε συμφέρει να γίνει γνωστό το ενδιαφέρον μας. Διότι όταν έχεις μία τράπεζα μεγαλομέτοχο, θα αυξήσει αυτά που ζητάει. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Όταν βγαίνεις από ένα δικηγορικό γραφείο και έχουμε κλείσει τη συμφωνία να λες τα πράγματα όπως είναι: Κι όχι να παίρνεις τηλέφωνο προς Πειραιά μεριά και μετά στα Σπάτα ή σε δημοσιογράφους. Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε, διότι όλοι υποτίθεται ότι αγαπάμε την ΑΕΚ. Εγώ αγαπάω την ΑΕΚ. Έχω πληρώσει για την ΑΕΚ. Δεν έχω συμφέροντα, εκτός των δικών μου και όποιων έχω πίσω μου. Εγώ είμαι διαχειριστής κεφαλαίων έχουν κάνει λάθος».

Όσο για το πώς λαμβάνει το κλίμα εναντίον του πρόσωπό του;

«Γι' αυτό δεν θέλαμε δημοσιότητα. Για να μη γίνουμε γραφικοί. Είμαι straight άνθρωπος. Θέλαμε μυστικότητα, θέλαμε να κλείσει η συμφωνία για να μην έχει ο κάθε γνήσιος ΑΕΚτζής το «αύριο, μεθαύριο». Δεν θέλω να μου φύγουν ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πάει η ομάδα Πρωτοδικείο. Από αγάπη για την ομάδα κάναμε αυτή την πρόταση. Γνωρίζουμε τα πάντα, τα έχουμε όλα και είμαστε έτοιμοι. Μη προτρέχουν, θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Λεφτά βεβαίως υπάρχουν.

Όλοι έχουμε τα λάθη μας ως επιχειρηματίες. Δεν σου είπα ότι έφερα το... Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ. Όλα αυτά συμβαίνουν. Ακόμα και τα λάθη μου τα αγαπάω. Παίρνεις και το ρίσκο της αποτυχίας και της επιτυχίας. Είναι σίγουρο ότι θα βάλουμε λεφτά στην ΑΕΚ και θα πάμε καλά; Όχι! Θα προσπαθήσαμε να πάμε καλά. Εγώ ζητάω και το «καλά» και το «δυνατά». Αυτή τη στιγμή δεν πας σε μία οικονομικά αναπτυγμένη. Θα χάσεις. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, όπως την κατάντησαν είναι ευκαιρία επενδύσεων. Συζητάω με κάποιους επιχειρηματίες ή κεφάλαια που διαχειρίζομαι και θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι να με πεις «μπατίρη» ή «άφραγκο». Το πρόβλημά μου είναι η ΑΕΚ. Μη πιστεύεται το google και καμία μηχανή αναζήτησης. Οι δικηγόροι μου ξέρουν τα πάντα. Ξέρουν την οικονομική μου ευρωστία. Αυτό μετέφεραν στον κ. Αδαμίδη. Οι δικηγόροι μου δεν αναλαμβάνουν άφραγκους. Διαβεβαίωσαν, τους

Keywords
Τυχαία Θέματα