Ξεκίνησε η δίκη για το φόνο του 27χρονο Πακιστανού στα Πετράλωνα

23:13 18/12/2013 - Πηγή: AEK365

Σήμερα, Τετάρτη ξεκίνησε η δίκη των δύο κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν Σαχζάτ, υπηκόου Πακιστάν, πριν από ένα χρόνο στα Πετράλωνα. Η δίκη διακόπηκε για τις 8 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν στο δικαστήριο τέσσερις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι που μένει στο σημείο όπου έγινε το έγκλημα, καθώς και οι δύο αστυνομικοί που συνέλαβαν τους δράστες.

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του 27χρονου, οι

οποίοι βρέθηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση. Η μητέρα του θύματος κατέρρευσε πριν προλάβει να μιλήσει σε δημοσιογράφους. Ο πατέρας του 27χρονου ζήτησε την τιμωρία των δραστών.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής ωστόσο η δικογραφία για το έγκλημα έχει συμπεριληφθεί σε αυτές που χειρίζονται οι εφέτες ανακρίτριες που ερευνούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για στελέχη κα μέλη του κόμματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και οπλοκατοχή, αρνούνται ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση υποστηρίζοντας ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα διαπληκτισμού που προηγήθηκε με το θύμα.

Η Πολιτική Αγωγή έχει ζητήσει από το δικαστήριο να κριθεί η υπόθεση ως έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα