Βίντιτς: Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν σταμάτησαν να προσπαθούν για τον Μόγες

16:42 14/5/2014 - Πηγή: AEK365

Το τέλος της σεζόν στην Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από μία καταστροφική χρονιά. Ο Νεμάνια Βίντιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, μίλησε για την εξέλιξη της χρονιάς για τους "κόκκινους διαβόλους", παραδέχθηκε πως υπήρχαν διαφωνίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, αλλά διέψευσε τα δημοσιεύματα, τα οποία ήθελαν τους παίκτες των περσινών πρωταθλητών Αγγλίας

να δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του Ντέιβιντ Μόγες.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία για κανέναν από τους ποδοσφαιριστές. Έκαναν ότι τους ζητήθηκε. Μερικές φορές κάνεις τα πράγματα καλά και κάποιες άλλες όχι. Αλλά η θέληση ήταν εκεί. Προσπάθησαν πολύ σκληρά. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα δεν άκουσες κανέναν παίκτη να λέει κάτι κακό για την προπόνηση. Αυτό δείχνει ότι οι παίκτες σέβονταν τον προπονητή".

Όσο για το τι πήγε στραβά και η Γιουνάιτεντ από πρωταθλήτρια τερμάτισε 7η, ο Βίντιτς είπε: "Δεν συνέβησαν όλα σε μία εβδομάδα. Υπήρξε μεταβατικό στάδιο. Όλοι έχουν τις ιδέες τους και την οπτική τους. Δεν προσαρμοστήκαμε αρκετά γρήγορα. Πιστεύαμε πως θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε τον τίτλο φέτος και γι αυτό η αρχή της σεζόν ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια και τα χάσαμε. Μετά από 6 παιχνίδια, ήμασταν ήδη έξι ή επτά βαθμούς πίσω από τις άλλες ομάδες".

Σύμφωνα με τον Σέρβο, μεγάλο ρόλο στην αποτυχία της Γιουνάιτεντ έπαιξε και η κριτική που δέχθηκε από τον Τύπο τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες. "Οι παίκτες αμφισβητήθηκαν. Το ίδιο και ο προπονητής. Ο κόσμος έλεγε ότι οι παίκτες δεν είναι καλοί και πως θα έπρεπε η ομάδα να αγοράσει καινούργιους. Δεν λέω ότι κάναμε καλή σεζόν. Ήταν δύσκολη στιγμή και οι παίκτες θα μπορούσαν να τα έχουν πάει καλύτερα. Αλλά όλοι έχασαν την πίστη τους στην ομάδα".

Ο 32χρονος, ο οποίος από του χρόνου δεν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, υποστήριξε τους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως κανείς τους δεν γύρισε την πλάτη του στον Μόγες παρά τις δυσκολίες. "Οι παίκτες διαφωνούσαμε μεταξύ μας. Αλλά διαφωνούσαμε για να γίνουμε καλύτεροι. Είχαμε μερικές δύσκολες στιγμές στα αποδυτήρια αλλά ποτέ δεν διαφωνούσαμε με τον προπονητή ή με τους βοηθούς του. Δεν είναι δουλειά των παικτών, ούτε του αρχηγού να πει στον προπονητή ότι πρέπει να παίξει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ο κόσμος λέει ότι χάσαμε την πίστη μας στον Ντέιβιντ Μόγες. Όταν χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ξέραμε πως η χρονιά χάθηκε. Θέλαμε να δούμε φως για τη νέα σεζόν".

Στο τέλος, ο Βίντιτς παραδέχθηκε πως δεν αποχωρεί από έναν ευτυχισμένο σύλλογο, αλλά φεύγει έχοντας αφήσει το προσωπικό στίγμα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα