Βήμα πρόκρισης με Μπεργκ

23:05 21/8/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: 4-1
Γήπεδο: Απ.Νικολαΐδης

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-1 της Μίντιλαντ στη Λεωφόρο και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Καρέ ο Μάρκους Μπεργκ!

Ο Σουηδός φορ πέτυχε και τα τέσσερα γκολ στο ματς με τη Μίντιλαντ κι έδωσε

αέρα πρόκρισης στην ομάδα του!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά, και τον Παναθηναϊκό να δείχνει περισσότερη διάθεση να πιέσει ψηλά τους Δανούς για να δημιουργήσει προβλήματα στην αργή άμυνά τους. Μόλις στο 6' από μια τέτοια κατάσταση ο Καρέλης έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τους Δανούς στην πρώτη στημένη μπάλα να παίρνουν προβάδισμα από το πουθενά στο 13'. Ο Λαούριντσεν εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Κοτσόλης έκανε κάκιστη έξοδο και έτσι η Μίντιλαντ πήρε προβάδισμα.

Ωστόσο, η αντίδραση τόσο της ομάδας όσο και της κερκίδας ήταν υποδειγματική. Ο κόσμος ενθάρρυνε την ομάδα, παρά το μούδιασμα από το γκολ των Δανών, ενώ στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυνήγησαν... μανιασμένα κάθε φάση. Έτσι, στο 22', ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σβιατσένκο, με αποτέλεσμα το πέναλτι και την κίτρινη κάρτα. Ο Μπεργκ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κι έφερε το ματς στα ίσα. Δυο λεπτά αργότερα, ξανά από αριστερά ο Καρέλης έκανε την ατομική ενέργεια και το γύρισμα, με τον Μπεργκ να μπαίνει στη φάση και να κάνει το 2-1 μέσα σε... αποθέωση. Ο Σουηδός, ωστόσο, δεν είχε... ολοκληρώσει το έργο του, αφού στο 45' μετά από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μίντιλαντ για να... σηκώσει τη Λεωφόρο στο πόδι με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, είχε την υπεροχή, ωστόσο δεν έφτιαξε τις κλασικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Οι πράσινοι πίεσαν αρκετά, είχαν φάσεις με Μπεργκ και Καρέλη, όμως, δεν τις αξιοποίησαν. Η ομάδα του Αναστασίου θα μπορούσε να έχει πάει ακόμα καλύτερα, όταν στο 68' ο Σβιατσένκο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε τη Μίντιλαντ με δέκα παίκτες. Ο Αναστασίου από τον πάγκο φρέσκαρε την ομάδα βάζοντας στο ματς αρχικά τον Ατζαγκούν και στη συνέχεια τον Πέτριτς, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ουασίμ Μπούι που έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Ωστόσο, το αριθμητικό μειονέκτημα εξανεμίστηκε στο 81', όταν ο Τριανταφυλλόπουλος που ήδη είχε κάρτα έκανε ανόητη κίνηση, χτυπώντας αντίπαλο, με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και να παίζουν αμφότερες οι ομάδες με δέκα παίκτες. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό, ήταν πως κατάφερε να γυρίσει ένα ματς που φάνηκε να... στραβώνει και πλέον πάει στη ρεβάνς της Δανίας σε επτά βράδια, με ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πανηγυρίσει και την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη μετά από δυο χρόνια, αφού η τελευταία του επικράτηση ήταν τον Νοέμβριο του 2012 κόντρα στη Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ, για τους ομίλους του Europa League. Μια φάση, στην οποία αισιοδοξεί και... πρέπει να βρεθεί και τώρα μετά το αποψινό (21/08) αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (78' Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (67' Ατζαγκούν), Καρέλης (78' Πέτριτς), Μπεργκ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάουγκααρντ, Γένσεν, Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκο, Ουζοτσούκβου, Χασάν (60' Γ. Λάρσεν), Πόουλσεν, Σίστο, Ιγκμπουν, Ράσμουσεν (22' Ονουάτσου, 85' Τ. Γιάνσεν).

Keywords
Τυχαία Θέματα