Σβαϊνστάιγκερ: Συνεχίζω στην εθνική

20:46 21/8/2014 - Πηγή: AEK365

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου τόνισε ότι σκέφτηκε το μέλλον του στην εθνική Γερμανίας μετά τον τελικό του Μουντιάλ, στον οποίο η «νατσιονάλμανσαφτ» νίκησε στις 13 Ιουλίου 1-0 την Αργεντινή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά αποφάσισε να μην... αποστρατευθεί, όπως έκαναν ο αρχηγός Φίλιπ Λαμ, ο Μίροσλαβ Κλόζε και ο Περ Μερτεζάκερ.
«Ο ξεκάθαρος στόχος μου είναι ο τίτλος στο EURO 2016. Σίγουρα θέλω να αγωνιστώ για τη Γερμανία έως τότε. Ο τίτλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου με έχει κάνει ακόμη πιο... άπληστο» είπε ο «Σβάινι» και συνέχισε: «Ρώτησα τον εαυτό

μου μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αν μπορώ να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα. Και μπορώ να απαντήσω "ναι". Προβλέπω μια νεανική και απίστευτα δυνατή εθνική ομάδα, στην οποία θα είναι χαρά μου να αγωνιστώ και να την οδηγήσω με την εμπειρία μου».
Ο διεθνής μέσος, ο οποίος μετράει 108 συμμετοχές στην εθνική, τόνισε ότι δεν θα διστάσει να αναλάβει την ευθύνη, εάν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόακιμ Λεβ, τον κάνει αρχηγό, τώρα που αποχώρησε ο Λαμ. Στους άλλους πιθανούς διεκδικητές του περιβραχιόνιου συμπεριλαμβάνεται ο Μάνουελ Νόιερ. «Φυσικά θα αποδεχθώ τη θέση του αρχηγού, εάν ο προπονητής μου το ζητήσει» είπε ο Σβαϊνστάιγκερ, προσθέτοντας ότι βλέπει τον εαυτό του ως έναν παίκτη ομάδας «με ή χωρίς το περιβραχιόνιο του αρχηγού».
Ο Λεβ θα ανακοινώσει το νέο αρχηγό πριν από τις προσεχείς αναμετρήσεις που θα δώσει η Γερμανία τον Σεπτέμβριο, με Αργεντινή και Σκοτία, η δεύτερη από τις οποίες εντάσσεται στο πλαίσιο των προκριματικών για το EURO 2016. Ο Σβαϊνστάιγκερ έχει τεθεί εκτός μάχης γι΄αυτούς τους αγώνες, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα με τον τένοντα της επιγονατίδας, χωρίς να βιαστεί να επιστρέψει. «Κανείς δεν πρέπει να φοβάται» τόνισε ο έμπειρος άσος και κατέληξε: «Είχα προβλήματα με τον τένοντα της επιγονατίδας από τον Ιανουάριο... Όλα θα είναι εντάξει ξανά. Όμως, δεν έχω κάποια ημερομηνία για την επιστροφή μου. Είναι σημαντικό για μένα να εξαφανιστεί η φλεγμονή».

Keywords
Τυχαία Θέματα