Βενιζέλος: Μεγάλη ήττα οι εκλογές και για το ΠΑΣΟΚ και για μένα

14:16 29/1/2015 - Πηγή: AEK365

Το μερικώς απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα αποτιμά σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας ταυτόχρονα και τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα, η οποία είναι εμφανές ότι θα αφορά και στο θέμα της διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε τα ηνία του Κινήματος

στη χειρότερη στιγμή της μέχρι τότε ιστορίας του, στις αρχές του 2012 και με την κυβέρνηση Παπανδρέου να έχει αφήσει πίσω της συντρίμμια, φέρεται διατεθειμένος να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, συντεταγμένα και στον κατάλληλο χρόνο, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στην παρουσία του κόμματος στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.
Σήμερα συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο (13:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο), με τον κ. Βενιζέλο να διαμηνύει ότι δεν χρειάζεται βιασύνη, καθώς προέχει η ασφαλής πορεία της χώρας.
Ανοίγοντας την κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παραδέχτηκε ότι οι εκλογές ήταν «μια μεγάλη ήττα και για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά».
Όπως είπε, ο λαός εξέφρασε τη δυσφορία του και την εξέφρασε άνισα, περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, παρά στη Νέα Δημοκρατία. Ακόμα και το Ποτάμι, τόνισε, παρά τις προεκλογικές υποκλοπές, πήγε καλύτερα.
Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός πως για την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι, εάν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση διάσπασης, το ΠΑΣΟΚ θα είχε πολαπλάσια ποσοστά.
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση είναι στο μήνα του μέλιτος. «Δεν περιμένουμε ούτε το αδιέξοδο ούτε την καταστροφή της χώρας, ευχόμαστε να καταφέρει το καλύτερο και όχι το χειρότερο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος διαμήνυσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπράξει, όπως είπε, σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς τα κριτήρια θα είναι η πραγματική συναίνεση και η θεσμική διαφάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα