Βέλιτς: Η Ελλάδα το απόλυτο φαβορί

14:57 12/10/2012 - Πηγή: AEK365

Τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ελλάδας ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει όπως υποστήριξε ο Γιάσμινκο Βέλιτς ο οποίος έχρισε την ελληνική ομάδα το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση κόντρα στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Σε δηλώσεις του στον "SENTRA FM 103.3", ο Βέλιτς τόνισε αρχικά: "Υπάρχει ατομικό ταλέντο στην Βοσνία, αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη πως η διαφορά είναι τόσο μεγάλη. Μπορεί πράγματα να υπάρχει μια μικρή διαφορά, αλλά όχι τόση όσο

παρουσιάζεται... Όμως, στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι ομάδα, όταν το ταλέντο μπαίνει στην υπηρεσία της ομάδας. Σε επίπεδο λοιπόν ομαδικότητας, νοοτροπίας, αγωνιστικής ταυτότητας και ικανότητας να διαχειρίζεται τον στόχο, η Ελλάδα υπερέχει πολύ της Βοσνίας. Έτσι όπως βλέπω εγώ το παιχνίδι, θεωρώ πως η ελληνική ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί. Η Βοσνία έχει δρόμο για να αποκτήσει ξεκάθαρη ποδοσφαιρική ταυτότητα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που την έχει αποκτήσει εδώ και χρόνο και ξέρει με ποιον τρόπο θα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει".
Στην συνέχεια ο Βέλιτς μίλησε
Για το πώς αντιμετωπίζουν οι Γιουγκοσλάβοι την αλλαγή εθνικότητας: "Σίγουρα είναι δύσκολο να το διαχειρίζεσαι. Ειδικά εμείς που στη συνείδησή μας έχουμε μείνει Γιουγκοσλάβοι. Υπάρχουν άνθρωποι, νομίζω μειοψηφία στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, που δεν αισθάνονται Γιουγκοσλάβοι, αλλά ο χρόνος περνάει και οι άνθρωποι ταυτίζονται στις νέες πατρίδες τους. Εγώ έτυχε να φύγω από Γιουγκοσλαβία λίγο πριν τη διάσπαση, αλλά στη συνείδησή μου έχω παραμείνω Γιουγκοσλάβος και αυτό δύσκολα αλλάζει".
Για το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει ως ποδοσφαιριστής: "Είναι μία από τις καλές αναμνήσεις από την εποχή εκείνη. Ταυτότητες και διαβατήρια αλλάζουν, αλλά η συνείδηση και τα πιστεύω δύσκολα αλλάζουν. Όσον αφορά το τότε πρωτάθλημα που κατακτήσαμε, ήταν δύσκολο γεγονός να συμβεί από την στιγμή που οι μεγάλες ομάδες, όπως η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας έπαιρναν πρωταθλήματα. Ωστόσο το Σαράγεβο είναι γνωστό για την παραγωγή αθλητικού υλικού, καθώς πέρα από τον αθλητισμό έχει αναδείξει σημαντικά πρόσωπα στην μουσική, τον κινηματογράφο και την λογοτεχνία".
Για την σκέψη για δημιουργία ενιαίας γιουγκοσλαβικής λίγκας: "Το γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η σκέψη, έτυχε να το μάθω. Έγινε και μια συνάντηση προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με την ΟΥΕΦΑ. Η πρώτη στο Σαράγεβο και η δεύτερη στην Μπούντβα. Θεωρώ ότι ποδοσφαιρικά είναι εξαιρετική εξέλιξη, ελπίζω να έχουμε ωριμάσει οι συνθήκες για ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Θα ήταν ανταγωνιστικό, θα βοηθούσε τις ομάδες. Ελπίζω σε κοινωνικό επίπεδο να υπάρξει η ωριμότητα για να διεξάγονται με ομαλότητα οι αγώνες, γιατί διαφορετικά δεν θα έχει νόημα.
Για την πιθανή απουσία του Πιάνιτς από το σημερινό ματς: "Εφόσον αληθεύει ότι ο Πιάνιτς θα είναι απών, θα είναι μεγάλη απώλεια για την Βοσνία, Είναι ο πιο παίκτης ποιοτικός. Αυτός που μπορεί να δώσει ουσία, ρυθμό και να ενώσει τις γραμμές".
Για την συνάντηση που θα έχει με τον Οσιμ: "Ελπίζω να τον δω σήμερα και θα είναι χ
Keywords
Τυχαία Θέματα