Βασίλισσα ξανά (VIDEO)

18:42 2/4/2012 - Πηγή: AEK365

19 χρόνια για την Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ χωρίς τίτλους ήταν πολλά και γι αυτό ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και η ομάδα του αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στην ανομβρία. Ήταν 2 Απριλίου του 2000 όταν σ' έναν απ' τους καλύτερους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας ,επικράτησε του Παναθηναϊκού με 59-57 στην Πυλαία και σήκωσε την κούπα.

Η μεγάλη πορεία εκείνης της ομάδας είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, όταν η Ένωση πραγματοποιεί

ένα υγιεινό περίπατο μέσα στο ΣΕΦ και επικρατεί του Ολυμπιακού με 74-65. Το Περιστέρι θα αποτελέσει χαμηλό εμπόδιο (53-44), ενώ η Βασίλισσα στην συνέχεια θα επικρατήσει δύσκολα του Πανιωνίου με 76-73 και θα προκριθεί στο Φαίναλ Φορ.

Στον ημιτελικό θα την περιμένει το Μαρούσι , αλλά η ΑΕΚ που ήταν αποφασισμένη για την κορυφή, δεν θα του αφήσει περιθώρια και θα πάει με περίπατο (77-63) στον μεγάλο τελικό, όπου την περίμενε ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.Εκεί θα πραγματοποιηθεί ένας από τους συγκλονιστικότερους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας που κρίθηκε στην τελευταία επίθεση.

Το σκορ ήταν 59-57, όταν ο Κορωνιός αστόχησε σε δύο βολές και ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία επίθεση. Το σουτ του Τζεντίλε όμως δεν βρήκε ούτε το στεφάνι, ο Κορωνιός και πάλι πήρε το ριμπάουντ και η ΑΕΚ έφτασε στην μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, που πανηγυρίστηκε έξαλα από τους οπαδούς και του παίκτες

Οι πόντοι:

ΑΕΚ (Ίβκοβιτς): Μισιακός, Χάνσελ 2, Χατζής 2, Κορωνιός 12, Ντικούδης 4, Τσακαλίδης 12, Μιούρσεπ 9, Μπούι 8, Κακιούζης 10, Παπανικολόπουλος, Ο'Σάλιβαν.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής 2, Ρότζερς 5, Φώτσης, Τζεντίλε, Μποντιρόγκα 11, Μπουντούρης 3, Ρέμπρατσα 18, Μπερκ 4, Κάτας 12, Κοχ, Γλυνιαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα