Βασίλισσα εναντίον αρχηγών!

21:54 6/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μετά από τον αξεπέραστο Γιώργο Αμερικάνο, τον παντοτινό αρχηγό της Βασίλισσας, το (άτυπο) περιβραχιόνιο έχουν φορέσει πάρα πολλοί. Σήμερα το μοιράζονται οι Τσιάκος - Πολυτάρχου (τα τελευταία δύο χρόνια ο Δέσπος με τον Φαλέκα), ενώ στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, ο Χατζής το παρέλαβε από τον Ποδαρά, ο Τσιάρας από τον Χατζή, ακολούθησαν οι Δορκοφίδης - Νικολαϊδης - Καλλινικίδης και εν συνεχεία ο Βασιλόπουλος, που μαζί με τον Δορκοφίκη τίθενται αντιμέτωποι της

Ένωσης το προσεχές Σάββατο με τον Πανελευσινιακό. Αφορμής δοθείσης, λοιπόν, το aek365 εστιάζει στους τρεις σημαντικότερους αρχήγους που βρήκε απέναντί της η ΑΕΚ τα τελευταία 20 και κάτι χρόνια.

Μηνάς Γκέκος: Ο Κωνσταντινοπουλίτης play maker φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για 15 ολόκληρα χρόνια, τα 10 ως αρχηγός, κατακτώντας ένα κύπελλο. Το 1991 αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια, για να επιστρέψει και να κλείσει την καριέρα του στην Ένωση, στον πάγκο της οποίας κάθισε ως πρώτος προπονητής από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011.

Το video: Η επιστροφή του στο «Μόσχος» την 1η αγωνιστική της σεζόν 1991-92 ήταν πολύ ιδιαίτερη, όπως αναμενόταν δηλαδή. Στην αρχή υπήρχε υπήρξε πρωτοφανής αποθέωση, αλλά ο Γκέκος έβαλε 28 πόντους, χαρίζοντας τη νίκη στη νέα του ομάδα και οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν, με τον ίδιο να υποδεικνύει τη διοίκηση ως υπεύθυνη για τη φυγή του.

Κώστας Παταβούκας: Η ΑΕΚ απέκτησε το 1985 τον 19χρονο play maker του Αστέρα Εξαρχείων. Φορώντας τα κιτρινόμαυρα αγωνίστηκε σε δύο τελικούς Κυπέλλου απέναντι στον Άρη (1988, 1992), έγινε διεθνής και αποχώρησε το καλοκαίρι του 1993 για τον Παναθηναϊκό. Εκεί, έμεινε τρεις σεζόν και επέστρεψε από την Βίρτους Μπολόνια το 1997, με τη φυγή του Μάλκοβιτς, για κλείσει, έπειτα από δύο χρόνια, την καριέρα του, ως αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Το video: Στην τελευταία του σεζόν του Παταβούκα ως αρχηγού της ΑΕΚ, η Βασίλισσα με τον Νίκο Νεσιάδη στον πάγκο διέλυσε (80-58) τον Παναθηναϊκό. Στην επιστροφή του ως αντίπαλος την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ νίκησε (70-69) ξανά με πρωταγωνιστή τον Τόνι Ουάιτ. Μάλιστα, επειδή ο ίδιος δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί, ο κόσμος φώναζε «βάλτε μέσα τον Παταβούκα» (από το 3.10'' και μετά, οι τελευταίες στιγμές του αγώνα).

Νίκος Χατζής: Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για 10+2 χρόνια, κατακτώντας, ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο Σαπόρτα και δύο κύπελλα Ελλάδας. Στις δύο πρώτες σεζόν του μακριά από την Ένωση φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού (ως αρχηγός) και του Πανιωνίου. Μετά από το δεύτερο πέρασμά του από την ΑΕΚ αγωνίστηκε για 5 χρόνια στον Ηλυσιακό (με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα το 2011), ενώ φέτος παίζει για πρώτη φορά στην Α2 με τον Αρκαδικό.

Το video: Ως παίκτης του Ολυμπιακού τιμήθηκε από την ORIGINAL 21 στην επιστροφή του το 2006 (76-82) με ανθοδέσμη και φουτεράκι. Στο Γαλάτσι μπορεί να έμεινε άποντος, όμως στον α' γύρο είχε πετύχει 20 πόντους στη νίκη των ερυθρόλευκων στο ΣΕΦ με 97-84. Τα πλάνα είναι από τα τελευταία τρία αγωνιστικά λεπτά του ματς της 26ης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό, την προτελευταία σεζόν της ΑΕΚ στην Α1 (2009-10), στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα