Τζέραρντ: Θα συνεχίσω. Στη Λίβερπουλ ή κάπου αλλού

11:22 31/10/2014 - Πηγή: AEK365

Την απόφαση του να μην αποσυρθεί από την ενεργό δράση αποκάλυψε ο Στίβεν Τζέραρντ ο οποίος πάντως πρόσθεσε πως το αν θα παραμείνει στη Λίβερπουλ ή θα συνεχίσει κάπου αλλού, είναι απόφαση της ομάδας.
Σημειώνεται πως το συμβόλαιο του Τζέραρντ λήγει το καλοκαίρι. Σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο αρχηγός της

Λίβερπουλ δήλωσε: "Δεν θα αποσυρθώ το καλοκαίρι, θα παίξω και άλλο. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα είναι στη Λίβερπουλ ή κάπου αλλού. Αυτό είναι απόφαση της Λίβερπουλ".
Για την απογοητευτική πορεία της ομάδας φέτος, ο Τζέραρντ είπε: "Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά υπάρχουν για το κακό μας ξεκίνημα. Χάσαμε έναν παίκτη-κλειδί, είχαμε έναν ακόμα τραυματία και προερχόμαστε από μια μεγάλη απογοήτευση πέρυσι. Παράλληλα, οι άλλες ομάδες έχουν βελτιωθεί, με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι να γίνονται κάθε χρόνο και πιο δυνατές χάρη στα χρήματα που δίνουν. Για αυτό δεν είμαστε στην κορυφή και δεν είναι όλα ρόδινα. Δεν είμαστε σαν τη Τσέλσι και τη Σίτι, όπου ο προπονητής εντοπίζει κάποιες ελλείψεις και παίρνει 1-2 παίκτες".
Ο Άγγλος μέσος μίλησε και για την μεταγραφική πολιτική της Λίβερπουλ: "Όταν έφυγε ο Σουάρες ήξερα πως θα ήταν έτσι. Όταν πλησιάζεις τόσο στον τίτλο, είναι σημαντικό να κρατάς τους κορυφαίους παίκτες σου. Δεν έχει σημασία ποιοι έρχονται μόνο, αλλά και ποιους κρατάς. Πρέπει να κρατήσεις έναν κορμό και να τον ενισχύσεις. Όταν του αφαιρείς μεγάλα κομμάτια και προσθέτεις 5-6 νέα, δεν θα έρθουν τα αποτελέσματα σε μια νύχτα. Φυσικά και θα ήθελα να έρθουν σε εμάς ο Φάμπρεγας ή ο Ντιέγκο Κόστα, αλλά πρέπει να κατανοήσω πώς θέλουν να ενεργήσουν οι ιδιοκτήτες και να αποδεχτώ πως είμαι παίκτης της Λίβερπουλ, όχι της Τσέλσι ή της Σίτι. Η διοίκηση έχει πει πως θέλει να φέρει στην ομάδα νέα ταλέντα, αλλά αυτό δεν φέρνει αμέσως αποτελέσματα".
Για τη κριτική που δέχεται ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο Τζέραρντ τόνισε: "Είναι νωρίς για τέτοιες κραυγές. Μπορεί να βάλει 10 γκολ σε 10 ματς τώρα. Τι θα λένε μετά; Να τον πουλήσουμε τον Ιανουάριο; Καταλαβαίνω την κριτική και όταν παίζεις στη Λίβερπουλ και συγκρίνεσαι με τον Σουάρες και τον Στάριτζ θα δεχτείς και αμφισβήτηση. Όμως ο Μάριο έχει τις δυνατότητες για να αντιστρέψει το κλίμα. Τότε να δω τι θα λένε. Θέλει χρόνο για να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται εδώ. Δεν θα τον κρίνω μετά από δέκα παιχνίδια. Πρέπει να τον βοηθήσω. Είναι βαρύ φορτίο να διαδέχεσαι τον Σουάρες και η πίεση είναι μεγάλη στη Λίβερπουλ. Αυτό έμαθα εδώ από τα 19 μου, αν δεν είσαι σταθερά καλός, θα σε επικρίνουν. Ο Μάριο δουλεύει σκληρά και μπορεί να τα καταφέρει. Του αρέσει να τραβάει τη προσοχή, αλλά για να την κερδίσεις στη Λίβερπουλ πρέπει να σκοράρεις".
Την περασμένη σεζόν το γλίστρημα του, στο ματς με τη Τσέλσι, στοίχισε σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο στη Λίβερπουλ και από τότε σε κάθε γήπεδο του γίνεται η ανάλογη καζούρα. Το σχόλιο του Τζέραρντ: "Με βλέπουν σαν απειλή για την ομάδα τους. Θα ήμουν αφελής ή ανασφαλής για να λυπάμαι τον εαυτό μου. Και οι φίλοι της Λίβερπουλ κάνουν τη ζωή κόλαση σε κάποιους αντιπάλους όταν έρχονται στο Άνφιλντ, αλλά το κάνουν μόνο απέναντι στους καλύτερους παίκτες, οπότε υποθέτω ότι για αυτό το κάνουν και σε μένα. Φυσικά και ακούω την καζούρα τους, αλλά δεν με επηρεάζει. Απεναντίας, μου δίνει κίνητρο για να αποδώσω καλύτερα".

Keywords
Τυχαία Θέματα