Τσίπρας κι Αβραμόπουλος συμφώνησαν πως πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη του Δουβλίνου

12:19 7/4/2015 - Πηγή: AEK365

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κι ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με τους δύο να καταλήγουν ότι θα πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη του Δουβλίνου κι ότι η Ελλάδα πρέπει να χαράξει μια εθνική στρατηγική.

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα προβληματίζεται, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβληματίζεται για τη συνθήκη του Δουβλίνου. Κάτι πρέπει να αλλάξει», ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αποδεικνύεται ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Στις δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και πως η αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει διπλή αλληλεγγύη, τόσο των πολιτών προς τους μετανάστες, αλλά και από την ίδια την ΕΕ προς τις χώρες που βρίσκονται στα όριά της και δέχονται τα κύματα των μεταναστών.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται τις πιέσεις των μεικτών μεταναστευτικών ροών και τόνισε πως συμφώνησε με τον κ. Αβραμόπουλο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική μεταναστευτική πολιτική μακράς πνοής, ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική και μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Μάλιστα σημείωσε πως «πρέπει να δούμε την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου 2».

Την ίδια θέση διατύπωσε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λέγοντας πως το θέμα εξαρτάται πρωτίστως από τα κράτη -μέλη, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ της ΕΕ προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών στη χώρα εισόδου τους, η οποία σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα