Τσιώλης: Πνευματικά κουρασμένος ο ΟΣΦΠ

12:35 29/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στην Αρκαδία και στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε ρόλο, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη, η πνευματική κόπωση των παικτών του Ολυμπιακού με τον Έλληνα τεχνικό να υποστηρίζει πως ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν ο πιο καταπονημένος πνευματικά. Ο Τσιώλης μίλησε και για την κατάσταση που βρήκε ερχόμενος στον Αστέρα Τρίπολης αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας μετά

από την νίκη.

Σε δηλώσεις του στον SENTRA FM 103.3 ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για
Την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: "Με τις μεγάλες ομάδες με δίδαξε η πείρα να μην κλείνομαι, για τον λόγο ότι αν πας να περιμένεις, θα περιμένεις και το μοιραίο αργά ή γρήγορα. Παίζοντας με μια επιθετική φιλοσοφία και πιστεύοντας ότι μπορείς να κάνεις πρώτος εσύ το αποτέλεσμα θα έχεις τον έλεγχο στο παιχνίδι. Κάπως έτσι είδα τα πράγματα με τον Ολυμπιακό. Όμως, για να παίξεις επιθετικά πρέπει να έχεις και τους κατάλληλους παίκτες. Λόγω του ότι ο Ολυμπιακός και οι άλλες 2-3 μεγάλες ομάδες βγαίνουν ψηλά για να παίξουν τις μικρομεσαίες ομάδες, έτσι λοιπόν προσπαθήσαμε αυτό να το εκμεταλλευτούμε".
Αν περίμενε να εμφανιστεί έτσι ο Ολυμπιακός: "Αυτό που είπα στα παιδιά μετά το παιχνίδι με την Μαρσέιγ είναι ότι δεν υπάρχει σωματική και οργανική κούραση μετά από 48-50 ώρες σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός με τέτοια αποκατάσταση. Η κούραση είναι κυρίως πνευματική και αντιληπτική. Είπα στα παιδιά ότι αν είμαστε μια ομάδα που πιέζει ψηλά, θα πρεσάρει κοντά και δεν θα δώσει χώρο και χρόνο αυτή η κούραση ενδεχομένως να βγει πιο γρήγορα από το κανονικό. Και πάλι σας λέω όσον αφορά την πνευματική κούραση. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα 3-4 αλλαγές για να υπάρχει καλύτερη διάθεση. Γιατί το μπλαζέ που είπες, ενδεχομένως να υπήρχε. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Ας πούμε, εγώ περίμενα πως θα ξεκινήσει τον Φετφατζίδη. Ή ο Παντελιτς να ξεκινήσει για να ξεκουράσει για ένα ημίχρονο τον Τζιμπούρ, κατά την δική μου εκτίμηση πάντα".
Τον Τζιμπούρ: "Ο Τζιμπούρ ήταν ο περισσότερο πνευματικά κουρασμένος παίκτης του Ολυμπιακού. Και αυτό έχει να κάνει, γιατί πραγματικά ο Τζιμπούρ όλο αυτό το διάστημα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού".
Το τι συνάντησε στον Αστέρα Τρίπολης: "Αυτό που συνάντησα είναι η πειθαρχία που υπάρχει στην ομάδα αυτή, παρά την χαμηλή βαθμολογική θέση. Είναι μια ομάδα η οποία είναι πάρα πολύ πειθαρχημένη. Παρότι είναι υπεράριθμοι, γιατί έχουν ρόστερ 35-38 ποδοσφαιριστών. Ένα ρόστερ μεγάλο για τα δεδομένα τα δικά μας. Παρόλα αυτά επειδή είναι όλα τακτοποιημένα στην ομάδα όλοι σαν επαγγελματίες που είναι εφαρμόζουν τους κανόνες. Αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ για να μπούμε γρήγορα στην χημεία που θέλω στην ομάδα".
Το πόσο γρήγορα βρήκε ρόλους στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης: "Γνώριζα καλά τους ποδοσφαιριστές. Ήξερα περίπου πως θα πρέπει η ομάδα του Αστέρα να παραταχθεί. Είχα και 3-4 παιδιά, τον Περόνε, τον Ροτζέριο, τον Μπρέσκα, τον Άλβαρες που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν και έκαναν πιο εύκολο το πώς ήθελα να δουλέψω κα

Keywords
Τυχαία Θέματα