Τρινκιέρι: Μια διάκριση δεν θα λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων

13:16 7/7/2013 - Πηγή: AEK365

Τον Σεπτέμβριο στην Σλοβενία η εθνική ομάδα μπάσκετ θα αγωνιστεί με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου όπως ξεκαθάρισε ο Αντρέα Τρινκιέρι ο οποίος πάντως πρόσθεσε πως μια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν θα βοηθήσει στην λύση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες λόγω της κρίσης.

Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας

ρωτήθηκε αν μια διάκριση θα αποτελούσε βάλσαμο για τους Έλληνες και απάντησε το εξής: "Δεν πρέπει να συγχέουμε το ένα πράγμα με το άλλο. Προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, αλλά το μπάσκετ δεν θα τα λύσει αυτά. Το μπάσκετ γεννά συναισθήματα, αλλά την επόμενη μέρα ο καθένας επιστρέφει στην καθημερινή του ρουτίνα".
Για τον στόχο της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ ο Αντρέα Τρινκιέρι σημείωσε πως "στόχος μας είναι το μετάλλιο, αν και στον όμιλο μας, όπου υπάρχουν ομάδες όπως η Ρωσία, η Ιταλία και η Τουρκία, υπάρχει το ρίσκο μια δυνατή ομάδα να μείνει νωρίς εκτός διοργάνωσης".
Για την Εθνική Ιταλίας, ο Τρινκιέρι δήλωσε: "Πιστεύω πως η Ιταλία έχει πολύ δυνατή ομάδα και λυπάμαι για την απώλεια του Γκαλινάρι. Ο Χάκετ οδήγησε μαζί με τον Μπράουν την Σιένα στο πρωτάθλημα. Μου φαίνεται ομάδα μεταλλίου".
Για την προσπάθεια του να μάθει ρώσικα, καθώς ανέλαβε την Ούνιξ Καζάν, αλλά και ελληνικά, ο Αντρέα Τρινκιέρι δήλωσε: "Τα ρώσικα μου φαίνονται πιο εύκολα. Έχω μάθει το 40-50% των συνηθισμένων λέξεων και θέλω να μιλάω στους Ρώσους παίκτες της Ούνιξ στην γλώσσα τους. Τα ελληνικά είναι πιο δύσκολη γλώσσα. Μέχρι τώρα έχω μάθει μόνο τις κακές λέξεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα