Ο Μήτρογλου «διώχνει» τον Τζιμπούρ

11:43 7/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ωρίμου σκέψεως και πολλαπλών συσκέψεων. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έκριναν ότι ήρθε η ώρα του Κώστα Μήτρογλου. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντα ήθελαν τον «Γερμανό» τους, τουλάχιστον σε διοικητικό επίπεδο, διότι προπονητές που παρέλασαν από τον πάγκο των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια δεν ήταν οπαδοί του τρόπου που αγωνίζεται ο 25χρονος σέντερ φορ.

Με... φανατικότερο οπαδό του τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ήταν της άποψης «μακριά κι αγαπημένοι». Γι' αυτό και τον έστειλε δανεικό στον Πανιώνιο (τον Ιανουάριο του 2011) και στον Ατρόμητο (το καλοκαίρι του ιδίου έτους), παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που τον εκθείασε για την εκτελεστική του δεινότητα.

Στο Λιμάνι, λοιπόν, πήραν την απόφαση να ταράξουν τα νερά. Να... λύσουν τα σχοινιά με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Ράφικ Τζιμπούρ και να αφήσουν τον Κώστα Μήτρογλου να ταξιδέψει ανέμελα, χωρίς την παρουσία του Αλγερινού «μπόμπερ», στην κορυφή της επίθεσης των «ερυθρολεύκων», παρότι ο νυν προπονητής της ομάδας των «ερυθρολεύκων», Μίτσελ Γκονζάλεθ, πέρυσι, στο διάστημα των τριών μηνών κοινής παρουσίας, έδειξε ξεκάθαρα ότι πρώτη επιλογή για εκείνον για τη θέση του σέντερ φορ αποτελούσε ο Τζιμπούρ. Ο Ισπανός τεχνικός, όπως και ο συμπατριώτης του Βαλβέρδε προτιμούν την εν λόγω θέση να την καλύπτει επιθετικός κινητικός, που παίζει και εκτός περιοχής, και όχι παίχτης «κολόνα».


«Φέτος θα δοθεί η ευκαιρία στον Μήτρογλου να δείξει τις ικανότητές του. Είναι πια 25 ετών», λένε στον Ολυμπιακό, που δεν θέλουν επ' ουδενί να τους μείνει στο... Ράφι(κ) ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πέρυσι απέδειξε ότι είναι άξιος αντικαταστάτης του 29χρονου Τζιμπούρ.

Στα 39 παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε, κυρίως ως αλλαγή, σημείωσε 18 τέρματα, εκ των οποίων τα τέσσερα στο Τσάμπιονς Λιγκ, προκαλώντας κατ' αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα