«Του χρόνου κάτι ακόμα μεγαλύτερο»

12:12 15/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού που συστάθηκε έπειτα από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ιστιαίας, Ωρεών και της Κοινότητας Λιχάδος, φιλοξενεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κάτω των 23 και από την Παρασκευή η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό αθλητικό κέντρο νεότητας με το τουρνουά να κορυφώνεται σήμερα Κυριακή με τους τελικούς ανδρών - γυναικών.

Μπορεί η περιοχή να φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά της και ο τουρισμός της να έχει συνδυαστεί με χαλάρωση, υγεία και ευεξία, όμως, όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου

Βορείου Εύβοιας «Ανέλιξη», Κωνσταντίνος Βλαχοστέριος, στόχος δεν είναι άλλος από την προσέλκυση και της νεότερης τουριστικής μάζας.

Τι καλύτερο λοιπόν από τη φιλοξενία του πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ του κορυφαίου καλοκαιρινού ολυμπιακού αθλήματος και μάλιστα στην κατηγορία Νέων Ανδρών - Γυναικών (Κάτω των 23). Συνδιοργανωτές του τριήμερου τουρνουά είναι η ΕΟΠΕ, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Βορείου Εύβοιας «Ανέλιξη» και ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού, ενώ ο κ. Βλαχοστέριος μιλώντας στο volleyball.gr ανέφερε τις πρώτες ιδέες που κυριάρχησαν για αυτό το αθλητικό ραντεβού στην πόλη του:

«Από την πρώτη στιγμή ιδρύθηκε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος ''Ανέλιξη'' στόχος μας ήταν να συνδυάσουμε τον τουρισμό της περιοχής μας και με άλλα γεγονότα πέρα από την υγεία και ευεξία. Ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα και η φιλοξενία του πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κάτω των 23, δηλαδή νέων ανδρών και γυναικών, ήταν ακριβώς αυτό που στοχεύαμε. Όταν για πρώτη φορά καταθέσαμε την πρόταση στο Δ.Σ. του Δήμου δεν περιμέναμε ότι θα παίρναμε ομόφωνη θετική απάντηση και γι' αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο που αποτελεί συνδιοργανωτή και στηρίζει απόλυτα αυτό το εγχείρημα. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω και την ΕΟΠΕ που όχι μόνο μας εμπιστεύτηκε, αλλά μας καθοδήγησε σε κάτι που για εμάς μέχρι πρότινος ήταν άγνωστο. Μέσα από αυτό το τουρνουά ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια κερδίζει προβολή και τουριστική ανάπτυξη. Το μπιτς βόλεϊ είναι, ίσως, το απόλυτο άθλημα του καλοκαιριού, ένα Ολυμπιακό άθλημα που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και προσφέρεται για τη δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με τους θεατές».

Ο κ. Βλαχοστέριος μας μίλησε και για την «προεργασία» που προηγήθηκε του τουρνουά αυτού και τις κινήσεις που έγιναν ακόμα και με την καθοδήγηση ξένων ειδικών για την ανάπτυξη του τουρισμού: «Από τις αρχές του χρόνου προσπαθήσαμε να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, με την έλευση Ρώσων τουρ οπερέιτορς, δημοσιογράφων, Ιταλών καθηγητών, οι οποίοι έκαναν μελέτες και μας υπέδειξαν συγκεκριμένες μορφές ανάπτυξης του τόπου μας. Γνωρίζοντας ότι η περιοχή μας αποτελούσε κυρίως έναν προορισμό για τις μεγαλύτερες ηλικίες τουριστών, εστιάσαμε σε τρόπους που θα προσελκύσουν και τους νέους. Αλλωστε απέχουμε λιγότερο από δυο ώρες από την Αθήνα και οι νέοι μας μπορούν να μας επισκεφθούν αρκετά οικονομικά».

Τέλος ο πρόεδρος της «Ανέλιξης» στάθηκε στις εντυπώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα