Δεν θα μιλάνε αγγλικά στο Λονδίνο!

11:23 15/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ποιος θα το περίμενε πως η Αγγλία, η χώρα όπου το 97,74% των κατοίκων της μιλούν σε υψηλό επίπεδο την αγγλική γλώσσα, θα αντιμετώπιζε πρόβλημα... συνεννόησης κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων!

Κι όμως, είναι γεγονός. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόβλημα που προέκυψε πριν από λίγες ώρες, όταν η ιδιωτική εταιρεία G4S που έχει αναλάβει την ασφάλεια των Αγώνων παραδέχθηκε πως δεν επαρκεί το προσωπικό της για τις ανάγκες φύλαξης των εγκαταστάσεων!

Η G4S, βάσει του συμβολαίου της με την Οργανωτική Επιτροπή,

έχει δεσμευτεί να παρέχει 13.700 φύλακες, ενώ το υπουργείο Αμυνας της χώρας θα συνδράμει με ακόμα 10.000 στρατιώτες και θα υπάρχουν και άλλοι 3.000 εθελοντές.

Μόνον που η G4S έχει... έλλειμμα προσωπικού και πλέον θα πρέπει να προσλάβει ανθρώπους που, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Νικ Μακλς, «είναι πιθανόν να μη μιλούν καθόλου αγγλικά ή να γνωρίζουν μόνο τα βασικά»! Ο Μακλς αποσαφήνισε πως «όσοι προσληφθούν θα έχουν άδεια εργασίας», όμως είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόβλημα και με το συμβόλαιο της G4S, μιας και κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/6 της αξίας του συμβολαίου που έχει υπογράψει με την Οργανωτική (284 εκατ. στερλίνες).

Η τρίτη πιο διαδεδομένη γλώσσα

Η αγγλική είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έγκριτοι γλωσσολόγοι. Ασφαλώς η πρώτη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα κινέζικα (μανδαρίνικα), μιας και υπολογίζεται πως περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι τη μιλούν είτε ως μητρική είτε ως δεύτερη γλώσσα.

Ακολουθούν τα ισπανικά με περίπου ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους (κυρίως στη Λατινική Αμερική) να τη δηλώνουν ως πρώτη ή δεύτερη γλώσσα τους, ενώ τρίτα είναι τα αγγλικά. Μάλιστα οι άνθρωποι που έχουν την αγγλική ως μητρική γλώσσα δεν είναι περισσότεροι από 331 εκατομμύρια, δηλαδή μόλις το 1/3 αυτών που γνωρίζουν έστω και τα βασικά της γλώσσας και μπορούν να συνεννοηθούν.

Πρόβλημα με τα εισιτήρια των χορηγών!

Σάλο έχει προκαλέσει στο Λονδίνο η αποκάλυψη του BBC ότι τρεις από τους μεγάλους χορηγούς των Αγώνων διέθεταν στην αγορά τα ειδικά εισιτήρια που τους έχουν δοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή για τις ανάγκες των πελατών αντί τιμήματος που ξεπερνούσε ακόμα και κατά 20% την αξία των απλών εισιτηρίων!

Ηδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι τρεις εταιρείες γνώριζαν για τη διαρροή των εισιτηρίων ή αν έγινε από κάποιους υπαλλήλους χωρίς να το γνωρίζουν τα μεγαλοστελέχη. Να σημειωθεί πως συνολικά για τις ανάγκες των χορηγών έχουν διατεθεί 700.000 εισιτήρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα