Το… θαύμα της Κομποστέλα (VIDEO)

17:00 12/10/2011 - Πηγή: AEK365

Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου το 1996 στο «Σαν Λάθαρο» της Κομποστέλα πραγματοποιήθηκε ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Ένας από τους «θεούς» του αθλήματος αποφάσισε να κάνει και τον πλέον... άπιστο να υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Μια μικρή στιγμή μαγείας που ακόμα και δεκαπέντε χρόνια μετά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό να αναρωτιέσαι πως έγινε αυτό. Ακριβώς όπως ο Μπόμπι Ρόμπσον όταν το «Φαινόμενο» ολοκλήρωσε το αριστούργημα του.

Ο Ρονάλντο πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και έκανε αυτό που για άλλους θα έμοιαζε αδιανόητο. Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σκόραρε. Οι παίκτες της Κομποστέλα

προσπάθησαν με κάθε τρόπο. Τον πίεσαν, του τράβηξαν τη φανέλα, προσπάθησαν να τον κλοτσήσουν αλλά είπαμε ο Ρονάλντο είχε αποφασίσει να κάνει το θαύμα του.

Δεκαπέντε χρόνια μετά ο γκολκίπερ της Κομποστέλα σε εκείνο το ματς, Φερνάνδο Περάλτα θυμάται: «Αντί να προσπαθήσει να πάρει φάουλ συνέχιζε με την μπάλα. Είδα όλη την φάση από την αρχή. Τελικά ήμουν ο μοναδικός από την ομάδα μας που δεν ντρίπλαρε. Σκέφτηκα να βγω αλλά δεν είχα τον χρόνο». Το γκολ θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και πάνω σε αυτό στήθηκε και η καμπάνια της Nike με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο και την φράση: «Φαντάσου να ζητήσεις από τον Θεό να σε κάνει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο και ο Θεός να σε ακούσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα