Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

00:41 29/9/2014 - Πηγή: AEK365

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Μετά τον Κολοσσό σειρά πήρε και το σαφώς ισχυρότερο Ρέθυμνο. Και επειδή οι ομάδες χτίζονται με νίκες, ακόμη και αν ο δρόμος του Κυπέλλου δεν οδηγεί πουθενά φέτος, τα πρώτα μηνύματα που έρχονται είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Η φετινή ΑΕΚ έχει όλα τα φόντα να γίνει μια ομάδα με την πραγματική σημασία της λέξης. Λειτουργεί ως τέτοια, άλλωστε, μετρώντας ούτε τρεις εβδομάδες ζωής. Διαθέτει παίκτες με χαρακτήρα και κίνητρο να φτιάξουν την καριέρα τους, ο κόσμος της διψάει για μπάσκετ και

η ευκαιρία να φτιαχτεί η «μαγιά» των επόμενων χρόνων τη φετινή σεζόν αποτελεί πρόκληση.

Δεν είναι μεγάλα λόγια τα παραπάνω. Δεν θα μπορούσαν να είναι τέτοια από τη στιγμή που η ομάδα δεν στοχεύει -για παράδειγμα- στο κύπελλο ή στην τετράδα. Είναι απλώς η διαπίστωση πως υπάρχει ζωή στον πλανήτη «Βασίλισσα». Συνοψίζοντας σε δύο λέξεις όσα επισημαίνει και ο κόουτς Ζιάγκος: «Κανένας ενθουσιασμός». Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι υπομονή και στήριξη από την κοινωνία της ΑΕΚ.

Γιατί το πρωτάθλημα επιφυλάσσει κακοτοπιές. Γιατί η ομάδα έκανε απλώς δύο νίκες στο κύπελλο, το οποίο λειτουργεί ως βασικό στάδιο της προετοιμασίας γι' αυτήν. Μέχρι το ματς με τον Άρη υπάρχει ακόμα δρόμος. Υπάρχουν, δηλαδή, καθημερινές εξετάσεις με τον εαυτό της: στις προπονήσεις που θα ακουλουθήσουν, στη διαχείριση των συναισθημάτων και της δημοσιότητας, στην ένταξη του Γκούντριτζ. Μέχρι τότε, αυτό που μένει είναι η εικόνα των παικτών κόντρα στο Ρέθυμνο.

Παπαντωνίου: Ήταν και πάλι θετικός. Αγωνίστηκε για 17+ λεπτά, πέτυχε ένα καλάθι και βοήθησε πολύ οργανωτικά με τις 5 ασίστ.

Κάιλς: Πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε πέντε ριμπάουντ σε 17 λεπτά. Παραφωνία το ποσοστό του στα τρίποντα (1/7), αλλά ήταν πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την πρεμιέρα.

Σάκοτα: Άλλη μια... σωστή εμφάνιση, αντάξια της μεγάλης κλάσης του, με 17 πόντους (οι μισοί και πλέον σε κρίσιμα σημεία) και 5 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά.

Κασελάκης: Ξεχώρισε και πάλι για το πάθος του, αγωνίστηκε 26+ λεπτά, πέτυχε 12 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά, κατέβασε και 4 ριμπάουντ. Αν δουλέψει όπως αξίζει στο ταλέντο του, μπορεί να καθιερωθεί στην ΑΕΚ.

Πολυτάρχου: Δεν έκανε κάτι το σπουδαίο, αλλά αποτελεί εργαλείο της ομάδας. Αγωνίστηκε σχεδόν 14 λεπτά, πήρε 5 σουτ, πέτυχε 3 πόντους και έδωσε 1 ασίστ.

Παπαδιονυσίου - Καμπερίδης: Ο μεν ένας πάτησε παρκέ για 24'', ο δε άλλος για 2,5 λεπτά, προλαβαίνοντας να μαζέψει ένα ριμπάουντ.

Νίκολιτς: Έδωσε μερικές ανάσες στους Ράιτ και Παπαντωνίου, αγωνιζόμενος για 4 λεπτά, χωρίς να κάνει όμως αισθητή την παρουσία του.

Ράιτ: Πέτυχε και πάλι αθόρυβα 10 πόντους με 2 τρίποντα σε καίρια σημεία. Δεν είναι ακόμη έτοιμος, βοήθησε όμως πολύ. Το μαρτυρούν και οι 3 ασίστ, τα 2 ριμπάουντ και τα 2 κλεψίματα σε 18+ λεπτά.

Ουίλιαμσον: Έχασε κρίσιμες βολές (2/6) και επιχείρησε μόλις ένα (άστοχο) σουτ, ενώ πήρε και ένα ριμπάουντ στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Συμπαίκτες και προπονητής τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη (ήταν παρών όταν το παιχνίδι «έκαιγε»), αλλά χρειάζεται χρόνο προσμαρμογής.

Τσιάκος: Δεν ήταν τόσο καλός, όσο στην πρεμιέρα. Έδωσε όμως μάχες, μοίρασε μια ασίστ και πέτυχε ένα «γκολ-φάουλ» στα σχεδόν 14,5 λεπτά που αγωνίστηκε.

Σαρικόπουλος: Σύμφωνα με το Tendex (0,758) ήταν και πάλι ο κορυφαίος: 14 πόντοι με 4/6 βολές, 5/8 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 τάπες και μία ασίστ σε 25 λεπτά. Στα κρίσιμα λεπτά δεν κρύφτηκε, πέτυχε καθοριστικούς πόντους και έσβησε τα φώτα στον Άλεν, κρατώντας το +4, 1,5 λεπτό πριν το τέλος. Η ΑΕΚ είναι η ευκαιρία που ζητούσε!

Keywords
Τυχαία Θέματα