Το σήκωσε η Βουλιαγμένη

21:01 29/5/2013 - Πηγή: AEK365

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Α1 πόλο γυναικών για το 2013 αναδείχθηκε η Βουλιαγμένη. Ο ΝΟΒ έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επικρατώντας στον Πειραιά σε ένα συναρπαστικό ματς, στα πέναλτι με 16-15. Η εμπειρία του ΝΟΒ

«μίλησε» όταν χρειάστηκε κάμπτοντας τον νεανικό ενθουσιασμό των «ερυθρολεύκων», που αποδείχθηκαν ωστόσο... σκληρά καρύδια.

Αυτό είναι το 11ο πρωτάθλημα για το γυναικείο τμήμα πόλο της Βουλιαγμένης.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που ξεκίνησε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι καταφέρνοντας με πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων (4-1), με την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη πίεσε στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 4-4 με τις «ερυθρόλευκες» ωστόσο να φτάνουν στο ημίχρονο με πλεονέκτημα ενός γκολ (6-5).

Ο ΝΟΒ με τις Τσουκαλά και Ασημάκη κατάφερε να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (6-7), η απάντηση από τις Ελευθερία Πλευρίτου και Μαυρέλου ήρθε άμεσα για να ξαναπάρουν το πάνω χέρι οι γηπεδούχες (8-7). Στο τελευταίο οκτάλεπτο με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Ρουμπέση, οι φιλοξενούμενες έκαναν το 9-10 και βρέθηκαν μία ανάσα από τον τίτλο, όμως στο φινάλε η Αβραμίδου τους χάλασε τα σχέδια ισοφαρίζοντας σε 10-10, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Το πρώτο τρίπλεπτο βρήκε και πάλι τις δύο ομάδες ισόπαλες 11-11. Στο δεύτερο, η Ρουμπέση έδωσε προβάδισμα στον ΝΟΒ και πάλι όμως ήρθε η Αβραμίδου να δώσει τη λύση στον Ολυμπιακό μερικά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (12-12), στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι!

Εκεί για τις «ερυθρόλευκες» ευστόχησαν οι Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου καθώς και η Αβραμίδου ενώ στο δοκάρι πήγαν τα σουτ των Τετζαλίδου και Μανωλιουδάκη. Όσο για τον ΝΟΒ, στόχο βρήκαν Τσουκαλά, Ξενάκη και Γερόλυμου, δοκάρι είχε η Λιόση ενώ η Διαμαντοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Ρουμπέση. Το σκορ παρέμεινε στο 15-15. Στις επιπλέον προσπάθειες η Αβραμίδου ήταν αυτή που είχε δοκάρι με τη Λιόση να ευστοχεί και να χαρίζει στην ομάδα της το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-4, 2-2, 2-3, (1ο τρίλεπτο 1-1, 2ο τρίλεπτο 1-1), πέναλτι 3-4

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Μ. Πλευρίτου 3, Αβραμίδου 4, Ε. Πλευρίτου 4, Μαυρέλου 1

Βουλιαγμένη (Δήμου): Λιόση 2, Ασημάκη 4, Χυδηριώτη 1, Γερόλυμου 1, Τσουκαλά 1, Ρουμπέση 3

Keywords
Τυχαία Θέματα