Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 84-61

Η πρώτη πράξη των ημιτελικών της Basket League ΟΠΑΠ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο βάφτηκε "πράσινη" με περισσή άνεση. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε άνετα των "κυανέρυθρων" με 84-61 κάνοντας το 1-0 στη σειρά. Το τριφύλλι είχε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τον έλεγχο του ρυθμού και "πατώντας το γκάζι" στο γ’ δεκάλεπτο δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τελική επικράτηση. Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον,

όμως, και εκτός παρκέ καθώς στις κερκίδες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν τόσο ο πρώην "πράσινος" Ίαν Βουγιούκας, όσο και η σύζυγος του Μάικ Μπατίστ, Σάρα.

Εξάλλου, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων βρέθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες φίλαθλοι. Μία εικόνα που ουδόλως ικανοποίησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη (ειρωνική) δήλωση: "Χαίρομαι που οι παραινέσεις μου προς τον κόσμο πιάσανε τόπο και σήμερα το γήπεδο είναι κατάμεστο".

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται πολύ ορεξάτος, εν αντιθέσει με τον Πανιώνιο, ο οποίος άργησε μερικά λεπτά μέχρι να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης. Έτσι, οι "πράσινοι" πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, κυρίως εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να πετύχουν ουκ ολίγα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Κερδίζοντας, μάλιστα, κατά κράτος και τις μάχες κοντά στο καλάθι (σ.σ.: κυρίαρχος ο Τσαρτσαρής απέναντι σε Μίλμπουρν και Αγραβάνη), ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να "χτίσει" μία διαφορά που "άγγιξε" τους δέκα πόντους (15-6 στο 5’) αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.

Αυτή η κίνηση φαίνεται πως "αφύπνισε" τους "κυανέρυθρους", οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Παρόλ’ αυτά, το τριφύλλι διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ, ενώ έκλεισε το α’ δεκάλεπτο έχοντας αποκτήσει αέρα εφτά πόντων (21-14).

Στη β’ περίοδο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κυρίως λόγω των πολλών λαθών από τους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και από την αστοχία τους. Εκείνος που βγήκε χαμένος από αυτό ήταν, όμως, ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά, ενώ όταν η επιθετική τους δυστοκία έγινε πιο έντονη, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός "έσφιξε" την άμυνά του κρατώντας τον Πανιώνιο χωρίς εντός παιδιάς καλάθι για περίπου έξι λεπτά, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το προβάδισμά του. Όχι, όμως, όσο ήθελε αφού οι "πράσινοι" δεν είχαν, πλέον, τη δυνατότητα να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Κυπελλούχους Ελλάδος μπροστά στο σκορ με έντεκα πόντους (41-30), αλλά προπάντων με τον ρυθμό του αγώνα να καθορίζεται πλήρως από τα δικά τους χέρια.

Οι όποιες… αμφιβολίες για τον τελικό νικητή της αναμέτρησης κάμφθηκαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Εκεί όπου ο Κάρι πήρε… "φωτιά". Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ των "πρασίνων"… πήρε το όπλο του και σκοράροντας κατά ριπάς από την περιφέρεια (σ.σ.: ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα σε διάστημα έξι λεπτών) αύξησε κατακόρυφα τη διαφορά.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε το δείκτη του σκορ στο +20 (53-33) με συνοπτικές διαδικασίες, την ίδια ώρα που ο Πανιώνιος αδυνατούσε να βρει το αντίδοτο στην πιεστική άμυνα του τριφυλλιού. Το γ’ δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με +26 (71-45) δίνοντας στον Αργύρη Πεδουλάκη το δικαίωμα να δοκιμάσει ουκ ολίγα σχήματα στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 41-30, 71-45, 84-61.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 10, Μπράμος 3 (1), Κάρι 14 (4), Ματσιούλις 10 (2), Ούκιτς 7, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 2, Γκουίν 4, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 3.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 11, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 8 (1), Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10 (2), Καββαδάς 4, Παππάς 14 (4), Αγραβάνης 4, Μπούκερ 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα