Το πήρε η Νέα Ιωνία

23:09 9/3/2013 - Πηγή: AEK365

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Νέα Ιωνία αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας κερδίζοντας στον 27ο τελικό του θεσμού την Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας με 23-18. Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Αμυνταίου, την γενέτειρα πόλη του ελληνικού χάντμπολ, το οποίο φέτος συμπλήρωσε 36 χρόνια ζωής.
Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, διατηρώντας συνεχώς το προβάδισμα.

MVP του τελικού αναδείχθηκε η Έλενα Καλασνίκοβα μετά από ψηφοφορία 15 εκπροσώπων των ΜΜΕ . Η 42χρονη Ρωσίδα πραγματοποίησε 17 επεμβάσεις, έχοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 48%! Κινητήριος δύναμη στην επίθεση ήταν η Ιουλία Σλιάκοβα (5 γκολ), ενώ πολύτιμα τέρματα σημείωσε και η Νικολέτα Μαυρογεώργη. Από πλευράς Αναγέννησης η Ελένη Μιχαηλίδου έδωσε πολλές «μάχες» στη θέση του πίβοτ. Η ομάδα της Ηπείρου «προδόθηκε» από την επιθετική της γραμμή που ήταν «φτωχή» και υπέπεσε σε πολλά λάθη, δίνοντας εύκολα γκολ στην κόντρα για την Νέα Ιωνία.

Την απονομή στην Κυπελλούχο ομάδα έκαναν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, στην φιναλίστ οι Γιάννης Στρατάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ) και Θωμάς Τζήγας (πρόεδρος Αθλητικού οργανισμού Δήμου Αμυνταίου). Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο, ενώ η ΟΧΕ τίμησε τον Σύλλογο Βετεράνων αθλητών χάντμπολ Αμύντα Αμυνταίου με την πλακέτα να παραλαμβάνει ο Πρόεδρος Νίκος Γιώσκος από τον Πρόεδρο της ΕΣΧΔΥΜ Παναγιώτη Βλαχόπουλο. Ο Πρόεδρος των Βετεράνων και Περιφερειακός Σύμβουλος της Δυτικής Μακεδονίας παρέδωσε το βραβείο της MVP στην Καλασνίκοβα, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Αθανάσιος Μανδάς παρέδωσε τις καθιερωμένες πλακέτες στους διαιτητές του τελικού πριν την έναρξη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα