Το πάλεψε η Εθνική, βασικός ο Μπούγα

19:32 3/7/2012 - Πηγή: AEK365

EURO U-19 2012

Α' ΟΜΙΛΟΣ- 1η Αγωνιστική

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ: 1-2
Γήπεδο: Χαασπαλού
Με ήττα ξεκίνησε η Εθνική Νέων στα γήπεδα της Εσθονίας, καθώς έχασε με 2-1 από την ανώτερη Ισπανία. Οι παίκτες του Τσάνα το πάλεψαν στα ίσια στο δεύτερο μέρος κι έδειξαν καλά στοιχεία. Από τους διακριθέντες ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης που αγωνίστηκε σε όλο τα ματς.
Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική μας καθώς

οι διοργανωτές δεν έπαιξαν τον Εθνικό μας ύμνο και οι παίκτες περίμεναν για περίπου ένα λεπτό. τελικά ο Εθνι8κόας μας ύμνος βρέθηκε και το ματς ξεκίνησε.
Ο Τσάνας ξεκίνησε βασικό τον Μπουγαΐδη στα στόπερ της Εθνικής και οι Ισπανοί πίεσαν από το πρώτο κιόλας λεπτό.
Στο 6' ο Καπίνο πρόλαβε με διπλή προσπάθεια τον Ζεράρ Ντελοφέ της Μπαρτσελόνα και στο επόμενο λεπτό ο Μπουγαίδης έδιωξε σωτήρια προ του Χουάνμι.
Οι διεθνής μας δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, με την Ισπανία να αλλά συνεχώς την μπάλα και να επιτίθεται από τα πλάγια.
Στο 21ο λεπτό ο Καπίνο έδιωξε λανθασμένα, αλλά το σουτ του Ντελοφέ πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Μπουγαΐδης έδιωξε σε κόρνερ προ του Νίγκεθ κι ενώ ο Καπίνο είχε βγει πολύ έξω από την περιοχή του.
Η Εθνική μας έχασε μεγάλη ευκαιρία σο 27ο λεπτό, καθώς ο Γιαννιώτας βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος, έκανε και το σουτ, αλλά ο Μανκίγιο έβαλε την κόντρα κι έσωσε την ομάδα του.
Τελικά το γκολ για την Ισπανία ήρθε στο 30Ο λεπτό. Ο Ροντρίγκεθ μπήκε στην περιοχή, απέφυγε δύο παίκτες και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Καπίνο, κάνοντας το 1-0.
Ένα λεπτό αργότερα ο Αριθαμπαλάγα είπε όχι στον Μαυρία, ενώ στο 33' ο Οσέδε αστόχησε μέσα από την περιοχή. Στο 39' το σουτ του Σούσο κόντραρε και πέρασε κόρνερ και από αυτό το κόρνερ προήλθε και το 2-0 για τους «φούριας ρόχας».
Μετά από την εκτέλεση του Ντελοφέ, ο Καπίνο έκανε λάθος έξοδο, ο Χουάνμι γύρισε στη μικρή περιοχή με το κεφάλι και ο Οσέντε με κοντινή προβολή έκανε το 2-0.
Η Εθνική μας είχε τεράστια ευκαιρία να μειώσει στο 44', όταν ο Οσέντε στην ουσία άφησε την μπάλα στον Κατίδη, ο οποίος έφυγε μόνος του με τον Αριθαμπαλάγα, αλλά το διαγώνιο πλασέ που έκανε, πέρασε μόλις άουτ.
Λίγο άουτ πέρασε και το σου του Σούσο στο 45+1', που ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος.
Η Ελλάδα μπήκε πολύ πιο δυνατά στην επανάληψη και τουλάχιστον μπόρεσε να αλλάξει πολύ όμορφα την μπάλα. Στο 51' απείλησε με τον Γιαννιώτα, ενώ στο 64' μετά από γύρισμα του Μαυρία, ο Δαιαμαντάκος έκαν ετο γυριστό μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.
Τελικά οι παίκτες του Τσάνα έφτασαν στο γκολ δύο λεπτά αργότερα. Ο Μαρινάκης έκανε από δεξιά τη σέντρα, η μ[πάλα έφτασε στον Διαμαντάκο στο ύψος του πέναλτι, που εκτέλεσε τον Ισπανό γκολκίπερ κι έκανε το 2-1.
Στο 70' ο Καπίνο σταμάτησε με τα πόδια τον Ντελοφέ που ήταν συνεχής πηγή κινδύνων, ενώ στο 75' ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Καμπάνια.
Στα τελευταία λεπτά οι Έλληνες παίκτες προσπάθησαν να φέρου
Keywords
Τυχαία Θέματα