Το μυαλό στο Final 4

16:41 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Δύο ζευγάρια με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία προέκυψαν από την κλήρωση των ημιτελικών του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών (θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο το διήμερο 23-24 Μαρτίου) που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΟΠΕ. Στον πρώτο ημιτελικό θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Ολυμπιακός με τον Παμβοχαϊκό, ενώ στο δεύτερο ημιτελικό ο Φοίνικας Σύρου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή.

Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός
Ο Παμβοχαϊκός είναι η ομάδα που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν (είχε κερδίσει με 3-0 στο Βραχάτι για την 13ηαγωνιστική), αλλά οι δύο ομάδες έχουν ανοικτούς λογαριασμούς κι από την περσινή διοργάνωση του Κυπέλλου.
Στον προημιτελικό, ο Παμβοχαϊκός είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, όμως ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και επικράτησε στο τάι μπρέικ σε ένα δραματικό παιχνίδι με φοβερή ένταση...

«Δεν έχει σχέση ο φετινός ημιτελικός γιατί είναι διαφορετικές οι ομάδες... Στη δική μου σκέψη υπάρχει η λογική ότι πρέπει να αποκλείσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο για να πάμε στον τελικό. Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου και δεν μας απασχολεί το τι έγινε πέρσι», σχολίασε ο Νίκος Ζαλμάς και ξεκαθάρισε ότι: «Δεν υπήρχε θέμα επιλογής.... Το κάθε παιχνίδι έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του. Ούτως ή άλλως τον Μάρτιο ξεκινούν οι τελικοί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Άρα για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να αποκλείσεις κάποιες μεγάλες ομάδες. Κι αν εμείς θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο πρέπει να βγάλουμε έξω τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος».

Για τον τεχνικό του Παμβοχαϊκού δεν παίζει ρόλο ούτε το γεγονός ότι η ομάδα του υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα. «Σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου δεν μετράει τίποτα κι όλα ξεκινούν από μηδέν. Ο Ολυμπιακός, όπως κι εμείς ελπίζω, θα είναι πλήρης και περιμένω ένα ακόμη καλύτερο παιχνίδι από αυτά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα».

Ο Δημήτρης Καζάζης από την πλευρά του δεν ήταν πέρσι στην αντίστοιχη μάχη του Κυπέλλου, ωστόσο συμφώνησε με την άποψη του κ. Ζαλμά... «Το τι έγινε πέρσι αφορά περισσότερο εσάς τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Πρόκειται για διαφορετικές ομάδες και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση».

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων από την πλευρά του τόνισε ότι: «Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος τόσο θα αυξάνει κι ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων. Δεν μπορείς να κάνεις επιλογές αντιπάλων και προσωπικά δεν είχα καμία επιθυμία, ενώ θεωρώ ότι είναι καλύτερα να παίζεις δύσκολα ματς γιατί έτσι όλη η ομάδα είναι σε εγρήγορση. Όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος μας θα ήταν δύσκολα, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να ασχοληθούμε με το Κύπελλο».

Ο κ. Καζάζης τόνισε ότι για την ομάδα του «δεν τίθεται θέμα ρεβάνς για την πρώτη μας επίσημη ήττα. Ούτως ή άλλως έχω την αίσθηση ότι φέτος θα υπάρχουν κι άλλες αναμετρήσεις με τον Παμβοχαϊκό. Για μας είναι θέμα στόχων και σίγουρα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, απ' αυτά που χρειαζόμαστε γιατί έτσι μπορείς να διατηρείσαι σε υψηλό επίπεδο»

Φοίνικας Σύρου - Ηρακλής
Οι δύο φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ, με τον Γηραιό να έχει κατακτήσει πέρσι στη Σύρο το Κύπελλο.

Αυτή θα είναι η δεύτερη παρουσία του Χρήστου Πάτρα σε φάιναλ φορ Κυπέλλου, καθώς το 1999 είχε συμμετάσχει ως προπονητής του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση της Δράμας (αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό). Μάλιστα για να προκριθεί τότε ο Δικέφαλος στο Final 4, χρειάστηκε να αποκλείσει τον Ηρακλή στον προημιτελικό (είχε επικρατήσει με 3-2). «Νομίζω ότι είναι ένα σημάδι, αλλά πέρα από τα γούρια και τις προλήψεις, όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο», ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Πάτρα.

«Όλες οι ομάδες έχουν από 25% κι η κάθε ομάδα θέλει να κάνει την προσπάθεια της για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Ηρακλής φαίνεται να είναι ο πιο προσιτός αντίπαλος αλλά δεν είναι έτσι. Πρόκειται για μια ομάδα με τεράστια ιστορία, βαριά φανέλα η οποία έχει αγωνιστικό θράσος και κυρίως δεν έχει τίποτα να χάσει», σημείωσε ο τεχνικός των Συριανών, που έχουν κερδίσει φέτος δύο φορές (με ισάριθμα τάι μπρέικ) τον Γηραιό για το πρωτάθλημα.

«Δεν αποτελούν κριτήριο αυτά τα ματς. Στο πρώτο είχαμε προβλήματα με τους ξένους, στο δεύτερο είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Αν είμαστε πλήρης αλλάζουν τα δεδομένα, ωστόσο το Κύπελλο είναι νοκ άουτ παιχνίδι και είναι διαφορετική ψυχολογίας». Το σίγουρο όμως είναι ότι «για τον Φοίνικα το Κύπελλο είναι στόχος και θέλουμε να το κατακτήσουμε».

Η συλλογή τίτλων για τον Ηρακλή ξεκίνησε το 2000, από το θεσμό του Κυπέλλου όταν ως παίκτης ο Αντρέι Κράβαρικ κι οι συμπαίκτες του κατέκτησαν τον τίτλο στην Πάτρα (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό).

«Θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι ο σύλλογος από ένα Κύπελλο, αλλά
ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε φέτος να κάνουμε κάτι τέτοιο. Όχι ότι δεν το θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε, αφού έχουμε μπροστά μας 20 μέρες για τους αγώνες και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες», είπε ο τεχνικός του Ηρακλή και παραδέχθηκε πως μόλις έμαθε το αποτέλεσμα της κλήρωσης: «Στο μυαλό μου ήρθε ο προημιτελικός με τον ΠΑΟΚ, όπου είχαμε χάσει δύο φορές, αλλά τους κερδίσαμε. Τώρα όμως όλοι ξέρουνε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό καλό βόλεϊ και θα είναι προετοιμασμένοι. Ωστόσο όπως έχω πει πολλές φορές, η μπάλα είναι στρογγυλή κι αν δεν δουλέψεις μέσα στο μέσα στο γήπεδο δεν κερδίζεις κανέναν...»

Για τον Μπότσο η παρουσία της ομάδας στο final 4 «είναι ένα δώρο, το οποίο δεν περιμέναμε, αφού στο μυαλό μας είναι η παραμονή. Εμείς θα πάμε χωρίς άγχος γιατί η παρουσία μας εκεί είναι μεγάλη επιτυχία και είμαστε η μοναδική εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης αφού έμειναν έξω ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης που παλεύουν να μπουν στην τετράδα. Γενικά έχουμε μια δύσκολη χρονιά, αλλά αν ξεπεράσουμε κάποια άμεσα προβλήματα τότε θα μπορούμε να μιλάμε για καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα