Σκηνές φαρ ουέστ σε ληστεία στο κέντρο της Ρώμης

16:24 1/3/2013 - Πηγή: AEK365

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Ρώμης, όταν ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί μεταξύ μιας ομάδας τριών ατόμων που επιχείρησε να ληστέψει χρηματαποστολή και φρουρών ασφαλείας.

Νεκρός από πυρά των φρουρών έπεσε ένας εκ των ληστών, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο 56χρονος Τζόρτζιο Φράου, πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Συνελήφθησαν οι δύο συνεργοί του. Έντρομοι περαστικοί κρύφτηκαν μέσα σε καταστήματα ή κάτω από αυτοκίνητα, τουρίστες κατέφυγαν στην βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε.

Οι σκηνές «Φαρ Ουέστ», όπως αναφέρει

ο ιταλικός Τύπος, εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι στην κεντρικό οδό Κάρλο Αλμπέρτο, κοντά στο σταθμό Τέρμινι και τη βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε.

Οι δράστες έφθασαν με δύο σκούτερ στην οδό Κάρλο Αλμπέρτο ντυμένοι ταχυδρόμοι και περίμεναν το φορτηγό. Μόλις έφτασε στην Banca Popolare di Sondrio ξεκίνησε η επίθεση για να επιστρέψουν τα πυρά οι φύλακες ασφαλείας.

Ένας εκ τω φρουρών τραυματίστηκε στο πόδι και το χέρι, όμως κατάφερε να ανοίξει πυρ και σκότωσε τον Τζόρτζιο Φράου, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα La Repubblica. Η ζωή του φρουρού ασφαλείας, Ντομένικο Αντονίνο Ντι Σίλβιο, δεν διατρέχει κίνδυνο.

O 56χρονος Τζόρτζιο Φράου ανήκε στην «παλαιά φρουρά» των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Αποφυλακίστηκε το 1998 για να συλληφθεί εκ νέου στην Περούτζια για ληστεία το 2003.

Keywords
Τυχαία Θέματα