Το Δημοτικό Συμβούλιο για την «Αγιά Σοφιά» LIVE

18:53 20/11/2013 - Πηγή: AEK365

18.44: Οι πρώτοι σύμβουλοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην αίθουσα. Έξω από αυτήν υπάρχει διακριτική παρουσία Αστυνομίας.

18.46: Στην αίθουσα βρίσκονται ήδη ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά Σοφιάς» Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς, καθώς και το μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ Βάγια Βρεττάκου.

18.59: Η ανακοίνωση της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ προδιαθέτει σε αρνητική στάση της στη συνεδρίαση. Μένει να φανεί αν οι σύμβουλοί της απλώς θα

αποχωρήσουν, όπως έκαναν στο προηγούμενο συμβούλιο ή αν θα μείνουν και θα ψηφίσουν αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εν λόγω παράταξη έχει τρεις συμβούλους στο 33 μελών Δημοτικό Συμβούλιο. Κάτι που σημαίνει ότι από μόνοι τους δεν μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις.

19.05: Περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν ήδη πάρει θέση στην αίθουσα και περιμένουν την έναρξη της συνεδρίασης.

19.11: Η διαδικασία ξεκινά με τον πρόεδρο να παίρνει παρουσίες.

19.12: Υπάρχει η απαραίτητη απαρτία και η συνεδρίαση ξεκινάει κανονικά.

19.18: Τον λόγο πήρε αρχικά η Δήμαρχος Έφη Αποστολάκη: «Η αποψινή συνεδρίαση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα της Δικέφαλος 1924. Εμείς ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του οράματος, όπως αξίζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό της ΑΕΚ. Είναι ένα έργο που ταυτίζεται με την παράδοση και την ιστορία των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας».

19.19: Τον λόγο έχει πάρει ο κύριος Ανδριόπουλος, ο οποίος περιγράφει για ακόμη μια φορά όλες τις λεπτομέρειες του έργου και τονίζει τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με το σχέδιο που παρουσιάστηκε το 2003.

19.25: Ξεκινά η διαδικασία των ερωτήσεων από την πλευρά των Συμβούλων. Ο κ. Βαλασάς (από την παράταξη που στηρίζεται απο το ΚΚΕ) δεν κάνει ερώτηση, αλλά εκφράζει ενστάσεις επειδή δεν βρίσκεται στην συνεδρίαση η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!

19.28: Η κυρία Γκούμα (επίσης απο την παράταξη του ΚΚΕ) κάνει ερώτηση για την ιδιοκτησία του νέου γηπέδου και για το πού θα γυμνάζονται τα Ερασιτεχνικά τμήματα!!! Ο κ. Ανδριόπουλος επαναλαμβάνει ότι η ιδιοκτησία θα παραμείνει στην Ερασιτεχνική. Ακολουθεί ένταση με οπαδούς που εξέφρασαν την απορεία αν ενδιέφερε την συγκεκριμένη παράταξη που προπονούνταν τόσα χρόνια όλα τα τμήματα. Ο κ. Ανδριόπουλος αποκαλύπτει ότι έπειτα από συζητήσεις της Δικέφαλος 1924 με την Ερασιτεχνική, υπάρχουν σκέψεις για συγκεκριμένους χώρους, προκειμένου να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις για τα τμήματα.

19.34: Ανδριόπουλος: «Για την προμελέτη μας βασιστήκαμε στον μέσο συντελεστή δόμησης της περιοχής. Αυτός είναι 1,40 και το σχέδιο μας είναι στο 0,85». Ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου συνεχίζει να δέχεται... καταιγισμό ερωτήσεων από την Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

19.42: Αυτή τη στιγμή στην αίθουσα υπάρχει ένταση, λόγω κάποιων τοποθετήσεων Συμβούλων.

19.45: Οι ενστάσεις κάποιων Συμβούλων συνεχίζονται, όπως και η ένταση από την πλευρά των οπαδών, παράλληλα με τον διάλογο του Ανδριόπουλου με το συμβούλιο.

19.54: Ο κ. Τομπούλογλου, επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης τονίζει ότι οι ενστάσεις και οι διαφωνίες δεν βοηθούν σε τίποτα. Τονίζει επίσης ότι το σχέδιο δεν παίρνει έκταση από το Άλσος, αλλά στην πραγματικότητα δίνει επιπλέον χώρο. Ο κ. Τομπούλογλου τόνισε επίσης ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα με την πόλη και ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του είναι υπέρ του γηπέδου. «Το γήπεδο αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την πόλη μας. Το γήπεοδ είναι υπόθεση ζωής για την ΑΕΚ. Επιτρέψτε μου να πώ ότι εγώ δεν μιλώ σήμερα γιας το γήπεδο. Μίλησα και έχω το δικαίωμα να πω όταν συμμετείχα στους 131. Εμείς είμασταν εκείνοι που αντιδράσαμε στο φαραωνικό και ανύπαρκτο ως υλοποιήσιμο σχέδιο του Κύριου Γρανίτσα. Άλλοι ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν και στο γκρέμισμα του γηπεδου και στο σχέδιο Γρανίτσα. Που δεν έχει καμία σχέση με αυτό της ΑΕΚ. Σήμερα συζητάμε την έγκριση της προμελέτης. Η Οριστική μελέτη θα έρθει στο Δ.Σ και έχουμε χρόνο να γίνει διαβούλευση, αλλά και να γίνει και συζήτηση στον λαό της Φιλαδέλφειας. Είμαστε υπέρ και ψηφίζουμε υπέρ», τόνισε.

20.10: Τον λόγο έχει πάρει εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ και τα λεγόμενα του έχουν εξοργίσει τον κόσμο που βρίσκεται στην αίθουσα. Το προεδρίο αποφασίζει διακοπή, ενώ η ένταση συνεχίζεται!

20.14: Η ένταση στην αίθουσα αυτή τη στιγμή έχει... χτυπίσει κόκκινο!

20.18: Έντονες παρακλήσεις από την πλευρά του προεδρείου να ηρεμίσει η κατάσταση για να συνεχιστεί η συνεδρίαση...

20.22: Η ένταση φαίνεται να εκτονώνεται.

20.23: Τον λόγο παίρνει η Δήμαρχος. Ζητά να ξεκινήσει η ψηφοφορία και τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ψηφίσουν οι σύμβουλοι υπέρ της επιστροφής της ΑΕΚ στο σπίτι της.

20.23: Η παράταξη που στηρίζεται από του ΚΚΕ (και έχει τρεις απο τους 33 συμβούλους στο ΔΣ) ανακοινώνει την αποχώρησή της από την διαδικασία. Η απόφαση γίνεται δεκτή με χειροκροτήματα από τον κόσμο!!!

20.34: Τον λόγο έχει πάρει ο κ. Γρετζελιάς. Εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του με το σχέδιο του γηπέδου, αλλά εκφράζει διαφωνία επί της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα