Της στέρησε το… Όσκαρ

23:43 19/9/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- 5ος ΟΜΙΛΟΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ- ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 2-2
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ
Ένα ματς πραγματικά για όσκαρ μας προσέφεραν Τσέλσι και Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 με το νεαρό Βραζιλιάνο της Τσέλσι, όσκαρ να πετυχαίνει δύο

γκολ και τη Γιουβέντους να παίρνει τελικά την ισοπαλία χάρη σε γκολ των Βιδάλ και Κουαλιαρέλα.
Η Τσέλσι από το πρώτο λεπτό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε τη Γιουβέντους. Η πρώτη καλή φάση για τους «μπλε» δημιουργήθηκε στο 5ο λεπτό, καθώς μετά από κόρνερ του Λάμπαρντ, ο Λουίς εξ επαφής προσπάθησε με το στήθος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπουφόν μπλόκαρε εύκολα.
Στη συνέχεια η Γιουβέντους ισορρόπησε το ματς και πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά γενικά το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο συνεχώς.
Στο 21ο λεπτό ο Μαρκίζιο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι, αλλά ‘άνοιξε το κοντρόλ και ο Τσεχ τον πρόλαβε, ενώ στο 23' ο Ραμίρες βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή αλλά καθυστέρησε και η άμυνα των Ιταλών απομάκρυνε.
Στο 29' ο Βιδάλ άνοιξε δεξιά στον Βούτσινιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά η Τσέλσι άνοιξε το σκορ.
Ο Αζάρ έδωσε για τον Όσκαρ που έπιασε μονοκόμματο σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε λίγο και στον Μπονούτσι, κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν.
Το ματς πήρε φωτιά και πριν προλάβει να αντιδράσει η Γιουβέντους, δέχτηκε και δεύτερο γκολ.
Σκόρερ ξανά ο πιτσιρικάς Όσκαρ, αλλά αυτή τη φορά με ακόμη ομορφότερο γκολ. Ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της περιοχής, έκανε όμορφο γύρισμα και με άπιαστο σουτ κρέμασε τον Μπουφόν.
Η Γιουβέντους κατάφερε να μειώσει ωστόσο στο 38ο λεπτό. Ο Βιδάλ βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, έκανε την προσποίηση και με συρτό Αριστερό σουτ νίκησε τον Τσεχ.
Στο 44ο λεπτό ο Μπουφόν είπε όχι σε σουτ του Ραμίρες, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το απ' ευθείας φάουλ του Πίρλο, έφυγε μόλις άουτ.
Η Τσέλσι μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και στο 48ο λεπτό μετά από σέντρα του Αζάρ, ο Ραμίρες δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ενώ στο 51' ο Μπουφόν έπεσε κι έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Ιβάνοβιτς
Δύο λεπτά αργότερα ο Λάμπαρντ εκτέλεση με πολύ δύναμη ένα φάουλ από καλή θέση, η μπάλα τρύπησε το τείχος των «μπιανκονέρι», αλλά ο Μπουφόν φώναξα και πάλι παρών.
Στο 62ο λεπτό ο Τζιοβίνκο έκανε όμορφο σουτ αλλά οι Κόουλ έβγαλε σε κόρνερ, ενώ στο 65' ο Μαρκίζιο κόπηκε πάνω στο σουτ από τον Λουίς.
Στο 78ο λεπτό η Τσέλσι έχασε απίστευτη ευκαιρία, καθώς ο Αζάρ συνδυάστηκε με τον Μάτα, αλλά ο ισπανός μόνος με τον Μπουφόν έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Τσέλσι χαλάρωσε και το πλήρωσε σε μια φάση στο 80ο λεπτό. Ο Πίρλο με φοβερή κάθετη βρήκε τον Κουαλιαρέλα μέσα στην περιοχή και ο Ιταλός πλάσαρε όμορφα τον Τσεχ, κάνοντας το 2-2.
Η Γιουβέντους είχε μάλιστα την ευκαιρία να κλέψει το ματς στο 87', αλλά το σουτ του Κουαλιαρέλα
Keywords
Τυχαία Θέματα